Paradox van Hayek

vrijheid voor de elite, armoede voor het volk

Jan Blommaert; Karim Zahidi

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Paradox van Hayek

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789491297618, January 2014
Formaat: 20.0 (h) x 12.8 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 196 gram.

Uitgever: Epo, Uitgeverij

beschrijving

Kent u Friedrich von Hayek? Beroemd denker. Nobelprijswinnaar. Patroonheilige van alles wat rechts is, van Mark Rutte in Nederland tot Bart De Wever in Vlaanderen. Zijn centrale these: inmenging van de staat in de economie is een beperking van de vrijheid van de mens. Zijn alternatief: de absolute vrijheid van de ondernemer.
Hayek, met zijn Nobelprijs, zijn publicaties en zijn invloed op hele generaties politici en economen zal het wel weten, zeker? Toch maken de auteurs in dit toegankelijk en met veel voorbeelden gestoffeerd boekje brandhout van zijn theorieën. Uitvoerig puttend uit onderzoek naar hedendaagse arbeidsverhoudingen en -organisatie stellen ze onomwonden: Hayek leidt tot vrijheid voor de elite en armoede voor de werkende mensen.
Als de sociale strijd ook een strijd is om de hegemonie van ideeën is het ontmaskeren van de pin-up van Nieuw Rechts stevige munitie.

Jan Blommaert is hoogleraar Taal, Cultuur en Globalisering en directeur van het Babylon studiecentrum aan Tilburg University. Hij publiceerde bij EPO o.a. De crisis van de democratie (2007) en De heruitvinding van de samenleving (2011). Samen met Paul Mutsaers en Hans Siebers schreef hij in 2012 De 360°-werknemer.

Paul Mutsaers werkt als organisatie-antropoloog aan de Tilburg School of Humanities en aan de Nederlandse Politieacademie. Hij voltooit een proefschrift over de gevolgen van privatisering, ontbureaucratisering en psychologisering van de politie voor medewerkers met een migratieverleden.

Hans Siebers is historicus en antropoloog en hoofddocent aan de Tilburg School of Humanities en Babylon van Tilburg University. Hij is directeur van de master Management of Cultural Diversity en doet onderzoek naar etnische identiteit en etnische ongelijkheid in arbeidssituaties en op de arbeidsmarkt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.