Europa

een geografische verkenning

Ben de Pater; Leo Paul

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Europa

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491269233, geïllustreerd, 384 blz., March 2021
Formaat: 23.9 (h) x 17.1 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 757 gram.

Uitgever: Perspectief Uitgevers

beschrijving

In de derde, geheel herziene druk zijn de hoofdstukken bijgewerkt tot in 2021 (zoals de Europese Unie en Brexit, toerisme, economie en diensten, milieu en natuur, landbouw en cultuurlandschap) kaders vervangen en full colour kaarten en figuren geactualiseerd. Geografisch bezien gaat dit boek over de landen van de Europese Unie, plus de landen op de Balkan die het lidmaatschap hebben aangevraagd en de landen waarmee de EU sterk verbonden is, zoals Groot-Brittannië, Noorwegen, Zwitserland en IJsland.
Europa kent een grote verscheidenheid aan landschappen en culturen. Van imponerende hooggebergten tot eindeloze laagvlakten, van delta's en kustgebieden tot afgelegen eilanden. Binnen honderd kilometer wisselen drukke wereldsteden met ontvolkte randgebieden, en welvarende regio's met verarmde industriegebieden. Op 4 miljoen vierkante kilometer wonen in de Europese Unie 450 miljoen mensen. Binnen de Europese Unie wordt over veel onderwerpen verschillend gedacht. Maar ondanks en dankzij de verscheidenheid is de betrokkenheid tussen gebieden en tussen mensen gegroeid. Samenbindende krachten zijn op velerlei gebied werkzaam en vanzelfsprekend geworden. Steden zijn verbonden in Europese en mondiale netwerken. Als communautair samenwerkingsverband subsidieert de Europese Unie infrastructurele netwerken, stimuleert economische ontwikkeling in achtergebleven regio's en ontwikkelt natuur- en milieubeleid. Velen maken gebruik van het vrije personenverkeer binnen de EU voor werk, onderzoek of studie.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat‘Zo’n beetje alle geografisch interessante verschijnselen in Europa komen aan de orde. ...heel praktisch boek. ...rijk en nuttig naslagwerk. ...sluit goed aan bij de schoolaardrijkskunde.’ recensie citaat‘…een goede inleiding in de fysische en sociale geografie van Europa voor het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs, en daarnaast een degelijk overzicht voor anderen die geïnteresseerd zijn in het geografisch denken over Europa.’
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.