Passend onderwijs in de praktijk

Kernthema's en casuïstiek

Hans Schuman; Peter de Vries

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Passend onderwijs in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491269196, geïllustreerd, 246 blz., March 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 549 gram.

Uitgever: Perspectief Uitgevers

beschrijving

Dit boek laat zien wat passend (basis)onderwijs beoogt, hoe het werkt en hoe het zich kan ontwikkelen binnen scholen. Positieve resultaten worden getoond maar ook de worstelingen, dilemma's en uitdagingen. De ervaringen met extra ondersteuning aan vier kinderen die over lange tijd zijn gevolgd op hun reguliere basisschool, koppelen de auteurs aan inzichten vanuit de onderwijskundige en pedagogische theorie, literatuur en wetenschappelijk onderzoek. Tien uitgewerkte praktische kernthema's worden gepresenteerd die voor alle kinderen - met of zonder extra ondersteuningsbehoeften - relevant zijn.
Het boek is diepgeworteld in de alledaagse praktijk van het onderwijs en een rijke bron voor inspiratie en kennis, waarmee basisscholen en lerarenopleidingen verder komen.
Bestemd voor leraren basisonderwijs (in opleiding), schoolleiders, interne- en ambulante begeleiders, ondersteunings- zorgcoördinatoren, begeleiders passend onderwijs, remedial teachers, gedrags-, reken-, taal-, dyslexie-, autisme-, het jonge kind-specialisten, onderwijsbegeleiders, collegiale consultanten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.