Dilemma's in kaart

methode voor moreel beraad in de zorg

Marije Stegenga

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dilemma's in kaart

losbladig: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491269158, geïllustreerd, December 2018
Formaat: 31.2 (h) x 24.0 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 661 gram.

Uitgever: Perspectief Uitgevers

beschrijving

In de tweede druk van deze laagdrempelige en efficiënte methode voor moreel beraad, zijn extra aanwijzingen en aandachtspunten toegevoegd. Bovendien bevat het boek nu een overzicht van additionele werkwijzen.
Voor iedereen die zorg-verantwoordelijkheid draagt voor een ander, kan het houden van moreel beraad een grote meerwaarde betekenen. Dilemma's in kaart is speciaal ontwikkeld voor professionals in de zorg en hulpverlening die regelmatig moreel beraad willen houden, zoals teamleiders, verpleegkundigen, (woon)begeleiders, managers, geestelijk verzorgers, ergotherapeuten en artsen.
De methode Dilemma's in kaart is gebaseerd op een uniek en grondig getoetst stappenplan. Daarin staat de dialoog waarbij de waarden van de verschillende betrokkenen worden gewogen, centraal. Dat betekent dat een moreel beraad in kaart brengt wie er betrokken zijn bij de casus, en wat er voor die betrokkenen op het spel staat. Zo kan een zorgvuldige morele afweging worden gemaakt. Maar Dilemma's in kaart gaat hierin nog een stap verder: de waarden worden per moreel betrokkene verkend en de verschillende deelnemers wordt gevraagd zich in te leven in de verschillende moreel betrokkenen. Hierdoor treedt een verdieping op in de beleving van het moreel beraad: de deelnemers voelen zich even zo als de moreel betrokkene, waardoor het narratieve en intuïtieve aspect systematisch wordt toegevoegd.
Fraaie ringband met gebruikskaarten en tekstbladen in kleur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.