Afscheid van verspilde tijd

Carl-Henning Wijkmark

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Afscheid van verspilde tijd

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789491259036, 120 blz., September 2011
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 222 gram.

Uitgever: Rode Kamer, de

redactie: Ron Bezemer

vertaald door: Elke Schütt

beschrijving

Carl-Henning Wijkmark
AFSCHEID VAN VERSPILDE TIJD

Roman

Winnaar van de Augustprijs 2007 – de belangrijkste literaire prijs van Zweden !


De acteur Hasse ligt op zaal 5, een afdeling voor terminale patiënten, te wachten op zijn dood. Aanvankelijk liggen er nog drie andere mannen: een vreemdeling afkomstig uit een land aan de andere kant van de wereld, de beroepsgokker Börje en Harry, een dakloze zwerver.
Ze worden omringd door artsen, een dominee en vooral door twee bijzonder verpleegsters - Birgit en Angela - die tijdens hun laatste dagen en nachten bij hen waken.
Het duurt echter niet lang voordat Hasse nog de enige patiënt is op zaal 5. Hij bereidt zich voor op het einde, leest zoveel mogelijk boeken over de dood en stelt zich voor wat het betekent er straks niet meer te zijn. Hij vecht tot het allerlaatst. Zijn wereld wordt steeds kleiner, de pijn steeds heviger en de shots morfine steeds frequenter. Maar als een boodschap van verzoening en bevrijding komt tijdens zijn laatste nacht zwijgend een bezoeker langs om zijn afscheid van het leven aan te horen.Uit het juryrapport winnar Augustprijs:

“De mens kan misschien de dood niet om de tuin leiden, maar Carl-Henning Wijkmark bewijst dat de literatuur dat wel kan.”

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.