Het hart van de acupunctuur Professionele versie

de bestemming voeden (Bu Ming) met acupunctuur

Bruno Braeckman

 
 

gebonden: € 45.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491258039, geïllustreerd, 192 blz., June 2016
Formaat: 21.0 (h) x 15.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 362 gram.

Uitgever: Arthos Uitgeverij

beschrijving

"Het Hart van de Acupunctuur" wil de acupunctuur terugplaatsen in het oorspronkelijk perspectief van de Chinese geneeskunde, waarbij de naald de scheppende band tussen Hemel en Aarde in de Mens herstelt.
Het Shen-bewustzijn dat door deze band ontstaat bezielt en bestuurt de vitale functies. Dit fundament van de Chinese geneeskunde en acupunctuur, dat in de huidige traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wat zoek raakte, wordt hier terug de kern van het verhaal.

De re-visitatie van de basisconcepten van de Chinese geneeskunde (Dao, Tai Ji, Yin-Yang, Wu Xing) verduidelijkt hoe de Shen de fysiologie bestuurt.
De diagnostiek, het behandelingsprincipe, de puntenselectie respecteren de TCM logica, maar worden voornamelijk gericht op de belangrijkste ziekteoorzaken: de emotionele toestanden die de Shen verstoren.

Excessieve emoties Qing en deficiënte gevoelens Zhi kunnen pas doeltreffend behandeld worden indien ze precies werden gedifferentieerd. Onzekere psychologische interpretaties zijn hier van secundair belang: voorrang wordt verleend aan eenvoudige palpatietechnieken op de pols en op het abdomen die een betrouwbare diagnose verlenen, welke de basis vormt voor een logische en gestructureerde behandelingsstrategie.
Een belangrijke oorzaak van resistente aandoeningen, Gui, het Spook, vergelijkbaar met het post traumatische stress syndroom, moet niet alleen worden herkend, maar ook gedifferentieerd in verworven of aangeboren Gui en met de gepaste acupunctuurtechniek 'verjaagd'. De aangeboren Gui, emotionele lading overgeërfd van vorige generaties, werd nooit eerder op deze manier benaderd en zijn behandeling opent belangrijke nieuwe therapeutische perspectieven, in perfecte overeenkomst met de Chinese medische fundamenten, maar ook met de huidige epigenetische wetenschap.

Eens het Hart 'leeg' is, bevrijd van emotionele ladingen, wordt de ultieme stap gezet: 'Bu Ming', het 'voeden van de bestemming'. De naald herstelt de ontvankelijkheid van de Jing structuren (Aarde), zodat zij de Hemelse deugden, de universele scheppingskrachten ten volle kunnen ontvangen, welke er de Benshen, de wortels van het bewustzijn, optimaal kunnen aanwakkeren, om de natuurlijke vitaliteit en levensvreugde uit te drukken.
Deze Bu Ming Acupunctuur is een eenvoudige, zachte, subtiele maar efficiënte en diepgaande methode die een fundamenteel tekort aanvult in de zogenaamde traditionele Acupunctuur.

Bruno BRAECKMAN startte in 1978 met de studie van de traditionele Chinese geneeskunde en Acupunctuur (Paris, Beijing, Nanchang). Sinds 1981 heeft hij een zelfstandige acupunctuurpraktijk in het Gentse (België).
Hij was vanaf 1984 voorzitter van de beroepsorganisatie Belgian Acupunctors Federation en vanaf 1988 hoofdredacteur van het tijdschrift voor Chinese Geneeskunde Tian Dao, beide tot in 1996. Sinds 1996 is hij bestuurslid van EUFOM, beroepsorganisatie voor acupunctuur in België.
Medeoprichter van de acupunctuur opleiding verenigingen Jing Ming en Yintang, doceert hij sinds 1985 acupunctuur en auriculotherapie. Hij
verzorgt nu hoofdzakelijk Masterclasses psycho-emotionele acupunctuur bij ICZO (Berchem) en ETTC (Namen).
Hij schreef diverse publieke en professionele artikelen over Chinese
geneeskunde en publiceerde in 2010 de publieke versie van het boek "Het Hart van de Acupunctuur".

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.