Waar een wil is, is een omweg

Duurzaam denken en doen in bankieren, landbouw en zorg

Marina Laméris

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waar een wil is, is een omweg

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491229190, geïllustreerd, 270 blz., November 2018
Formaat: 21.6 (h) x 15.8 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 648 gram.

Uitgever: TasT

illustrator: Marion Vrijburg

beschrijving

Duurzaam denken en doen volgens Bart Jan Krouwel,
Herman Wijffels, Jacqueline Cramer, Sharon Dijksma en vele anderen.

Energietransitie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid: je hoort niet anders meer en je kunt er niet meer omheen. Niet als overheid, niet als bedrijf en niet als burger. Maar hoe is dat zo gekomen? Wat is er de afgelopen 40 jaar gedaan en bereikt op dit gebied? Hoe ontwikkelde duurzaamheid zich in Nederland en wie hebben daar aan bijgedragen? Wat was hun drijfveer? Hun visie?

In dit boek delen meer dan 20 duurzame denkers en doeners, onder wie velen die jarenlang in de duurzame top 100 stonden, hun ervaringen en visie op 40 jaar duurzaamheid in Nederland. Lees alles over duurzaam denken en doen in bankieren, landbouw en zorg.

Een geschiedenisboek met persoonlijke verhalen waarin het ‘waarom’ en het ‘hoe’ centraal staan.

Bart Jan Krouwel was in 1980 een van de twee eerste directeuren van Triodos Bank. Hij heeft een stempel gezet op de ontwikkeling van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Nederland. Hij stond als pionier aan de wieg van enkele grote veranderingen in onder meer het bank- en verzekeringswezen, de gezondheidszorg en de (zorg)landbouw.

Voor dit boek heeft Bart Jan meer dan twintig mensen, met wie hij heeft samengewerkt en die hij bewondert, uitgenodigd om te reflecteren op hun kijk op duurzaamheid. Zij vertellen hoe ze hebben gestreden voor een meer duurzame samenleving. Dit boek gaat over verantwoordelijkheid nemen in het zorgen voor elkaar en de aarde en over ethisch verantwoord handelen. Het beschrijft kleine successen die uiteindelijk een groot verschil kunnen maken. En hoe je, als je wilt, altijd een omweg vindt om iets onmogelijks mogelijk te maken.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.