Welgelegen

biografie van een Copijn-huis

Marina Laméris; Lia Copijn-Schukking

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Welgelegen

gebonden: € 17.50

ISBN: 9789491229060, geïllustreerd, 112 blz., November 2011
Formaat: 24.7 (h) x 17.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 474 gram.

Uitgever: TasT

illustrator: J'orn Copijn; Roel van Norel

beschrijving

De familie Copijn en Groenekan zijn al bijna 250 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1763 stichtte Hendrik Copijn I een kwekerij, die het begin betekende van een omvangrijk netwerk van Copijn-bedrijven: allemaal op het gebied van boomkweken, boomchirurgie en tuin- en landschapsarchitectuur. Dit boek gaat over een van de Copijn-huizen, die Pieter Copijn ontwierp. Dit huis is zo bijzonder omdat het een serre uit 1890 met cementrustiek heeft: een techniek, die vooral door de Copijnen in tuinen is gebruikt. De toepassing in het interieur is zeer zeldzaam.
Welgelegen, biografie van een Copijn-huis is een familiegeschiedenis en een architectuurgeschiedenis in één. Langs een tijdlijn van 130 jaar - van 1881, het jaar van de bouw van het huis Welgelegen, tot aan nu - maakt de lezer een wandeling in en om het huis: langs de verbouwingen en de levens van verschillende generaties Copijnen. Behalve een biografie van het huis is dit boek daarom ook een biografie van de Copijnen die in dit huis al 130 jaar wonen en werken, onder wie boomkweker en tuinarchitect Pieter Gerard Copijn, kunstschilder Frans Copijn, boomchirurg en tuinarchitect J'ørn Copijn en tuin- en landschapsarchitect Lia Copijn-Schukking.

Behalve villa Welgelegen komen ook andere huizen van architect Pieter Copijn, verspreid gelegen in de gemeente De Bilt en een aantal monumenten langs de Groenekanseweg te Groenekan aan bod.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.