Sociaal ondernemen in een kapitalistisch bolwerk

de geschiedenis van de Wassenaarsche bouwstichting

Robert van Lit; Gerard Bouwman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sociaal ondernemen in een kapitalistisch bolwerk

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491229022, geïllustreerd, 167 blz., June 2011
Formaat: 23.2 (h) x 22.8 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 780 gram.

Uitgever: TasT

beschrijving

Sociaal ondernemen in het regenten- en ambassadeursdorp Wassenaar: hoe gaat dat? Wie richtten de Wassenaarsche Bouwstichting in 1912 op en waarom? Hoe leefden de mensen die woonden in die sociale woningbouwwijken en werkten op de Wassenaarse buitenplaatsen, villawijken of op de bolllenvelden? Wat was de rol van burgemeester jonkheer Storm van ’s Gravesande? Oostdorp en Kerkehout waren de eerste twee buurten en stammen uit de jaren tien van de twintigste eeuw. Ze werden gebouwd naar ontwerpen van architecten van nationale faam Broese van Groenou en Granpré Molière. Oostdorp is sinds 2010 voor een groot deel monument.
Het boek ‘Sociaal ondernemen in een kapitalistisch bolwerk’ brengt bijna 100 jaar woningbouwgeschiedenis in beeld. 200 illustraties en vele interviews geven de geschiedenis een gezicht.
Auteur is Robert van Lit, Wassenaar kenner bij uitstek, die bijgestaan werd door Gerard Bouwman, die tientallen jaren voor de Bouwstichting werkte en jarenlang foto’s en documenten verzamelde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.