Oosterse denkers in de polder

Jan Flameling; Hans Baaijens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oosterse denkers in de polder

paperback/ gebrocheerd: € 15.45

ISBN: 9789491224263, geïllustreerd, May 2012
Formaat: 20.8 (h) x 14.4 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 191 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

beschrijving

Oosterse filosofie leeft in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de waarde van Boeddha, Confucius, Tao en Zen. Oosterse denkers en denkrichtingen helpen om het gemoed op orde te krijgen. Toch knaagt er iets. Kan de oosterse filosofie wel tot een vorm van maatschappelijk engagement komen?
Als de oosterse filosofie zo veel belang hecht aan persoonlijke spiritualiteit en 'loslaten', is er dan nog wel ruimte voor betrokkenheid en engagement? Het antwoord komt van de oosterse denkende filosofen Jan Bor, Otto Duintjer, Henk Oosterling en Han de Wit.

Een boeiende zoektocht naar de raakvlakken tussen oosterse en westerse filosofie

Inclusief dvd met de hoogtepunten van de interviews

JAN FLAMELING studeerde wijsbegeerte in Groningen, Keulen, Berkeley en Amsterdam. In 1994 richtte hij het Filosofisch Bureau Ataraxia op. Hij organiseert 'denkvakanties' in Griekenland en India en cursussen filosofie, o.m. aan de Internationale School voor Wijsbegeerte.

HANS BAAIJENS bekleedde diverse bestuurlijke functies, was raadslid en wethouder in de gemeente Leiden en bestuurlijk actief bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Momenteel is hij directeur van de Nederlandse Public Health Federatie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.