Mensen beoordelen voor HR-professionals

Wouter Schoonman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Mensen beoordelen voor HR-professionals

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491203077, geïllustreerd, 230 blz., May 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 517 gram.

Uitgever: WITTE RIDDERS, DE

beschrijving

Wouter Schoonman heeft alles wat managers en HR-professionals nodig hebben om deskundig en fatsoenlijk andere mensen te beoordelen samengebracht in een tweedelig boek: Mensen beoordelen.

Beoordelen is moeilijk en dus worden er fouten gemaakt door managers en HRprofessionals bij de beoordeling van (mogelijke) medewerkers. Hun intuïtie laat hen in de steek en ook de kwaliteit van de gebruikte instrumenten en procedures is nogal eens voor verbetering vatbaar.

Mensen beoordelen voor HR-professionals is geschreven voor personeelsadviseurs, recruiters, trainers en professionele testgebruikers. De nadruk in dit deel ligt op het verantwoorde gebruik van psychologische instrumenten - tests - en het rendement van investeringen in de kwaliteit van instrumenten, procedures en de professionals die ze gebruiken.

Mensen beoordelen voor managers biedt leidinggevenden alles wat ze nodig hebben om hun medewerkers fair te beoordelen; zowel bij selectie als ontwikkeling. Schoonman combineert gedegen wetenschappelijke inzichten met zijn eigen doorleefde praktijkervaring. Geen rigide stappenplan of het zoveelste how-to-boek. Maar in 61 korte artikelen - goed ontsloten via een trefwoordenlijst - krijgen managers wel alles mee om hun medewerkers goed te beoordelen.

"Schoonman heeft een levendig overzicht geschreven over het beoordelen van mensen tijdens selectie en op het werk: het is solide onderbouwd en zit vol interessante voorbeelden" - Prof. dr. Marise Born, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie, Erasumus Universiteit Rotterdam

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.