Burgers' Zoo 1913-2013

een familiebedrijf met passie voor dieren

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491196874, geïllustreerd, 336 blz., December 2013
Formaat: 27.1 (h) x 23.2 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1532 gram.

Uitgever: De Kunst

redactie: Johanna van Nieuwstadt-van Hooff

beschrijving

Liefde voor dieren bewoog ruim honderd jaar geleden Johan Burgers en Marie Burgers-Erwig om in 's Heerenberg een dierenpark te openen. Tien jaar later verhuisde het park naar Arnhem. Wat de familie Burgers daar in korte tijd opbouwde is zeker voor die tijd spectaculair. Wat Antoon van Hooff en Greet van Hooff-Wierenga na de Tweede Wereldoorlog hebben opgebouwd, is minstens zo indrukwekkend als het park dat de grootouders stichtten: een leeuwenpark, een Safari, een chimpanseekolonie, een Bush, een Sonorawoestijn, een Ocean, een gorillaverblijf en een indrukwekkend congrescentrum. In het succesvolle tv-programma Ja, natuurlijk van de NCRV groeide Antoon uit tot een televisiester. Vanaf 1976 tot 1989 zit dieren minnend Nederland maandelijks aan de buis gekluisterd.
Dat ook Alex van Hooff en Bertine van Hooff-Nusselder als vierde generatie dezelfde ambitie en passie bezitten, bleek wel toen de laatste aanwinst, de Rimba, werd geopend.
In dit kleurrijke boek wordt stil gestaan bij de geschiedenis en het heden van het bijzondere dierenpark. Begeleid door vele oude documentaire foto's, maar ook prachtige recente foto's van de vele dieren veelal gemaakt door natuurfotograaf Jan Vermeer.

Onder redactie van Johanna van Nieuwstadt-van Hooff

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.