Hybriden

Reinoud van Vught; Rebecca Nelemans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hybriden

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491182235, geïllustreerd, December 2014
Formaat: 32.0 (h) x 24.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 658 gram.

Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.

vertaald door: Beth O'Brien

beschrijving

In zijn recente werk heeft Reinoud van Vught zich toegelegd op het werken op papier waarbij de natuur zijn belangrijkste onderwerp is. Een grote diversiteit aan schilderijen op papier is ontstaan; ijle werken met sierlijke groeivormen en bloemen worden afgewisseld door woeste, in elkaar groeiende struiken waarin bloemen en spinnen individueel om aandacht vragen.
Rebecca Nelemans schreef een boeiende tekst voor het boek waarbij haar e-mail conversatie met Reinoud van Vught de rode draad vormt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatKunstcatalogus van de Brabantse kunstenaar Van Vught (Goirle, 1960) waarin meer dan honderd werken opgenomen zijn uit de periode 2013-2014. De kunstenaar creëert op wonderlijke en intuitieve wijze zijn schilderijen. Zonder dat de kwast het papier lijkt te raken, tekent en schildert hij met acrylverf, inkt, marmerpoeder en theewater op papier. Hij gebruikt met water doordrenkt papier en bewerkt dat met plantenresten. De verdunde verf laat hij van de kwast lopen of spetteren, zodat het materiaal zelf het werk doet en er beelden ontstaan. De kleuren en vormen vloeien in elkaar over zodat er mengvormen, hybriden, ontstaan. Met als resultaat schilderijen die lijken op kosmische bloemen, planten en wortels. De ene keer is de sfeer esoterisch, dan weer dynamisch en energiek. Het plaatmateriaal wordt gecompleteerd met een tweetalig (Nederlands, Engels) interview met de kunstenaar over zijn werk. Het boek bestaat voor 90% uit beeld en voor circa 10% uit tekst. Groot formaat.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.