Viva Emilia!

parels van de Povlakte zoals Bologna, Parma en Bologna, Ravenna en Ferrara parels van de Po-vlakte

Evert de Rooij

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491172915, geïllustreerd, 168 blz., March 2020
Formaat: 22.0 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 534 gram.

Uitgever: edicola cultuur

illustrator: Matthijs de Rooij

redactie: Dini Smeding

beschrijving

Emilia-Romagna wordt ook wel de buik van Italië genoemd. En dat komt niet alleen door de ligging van deze regio in het midden van Italië, die door de rivier de Po en de antieke Via Emilia wordt doorsneden. Emilia-Romagna is namelijk ook een zeer vruchtbare streek, waar de heerlijkste culinaire exportproducten vandaan komen, zoals de Parmaham, de aceto balsamico uit Modena, de Lambrusco en de fameuze Grana Padana kaas.

Maar naast al die culinaria biedt Emilia-Romagna ook een verrassende variatie aan prachtige natuur en fascinerende steden als Piacenza, Parma, Reggio nell'Emilia, Modena, Bologna, Ravenna en Ferrara, die de mooiste cultuurschatten en de modernste industrieën in huis hebben, zoals Ferrari, Lamborghini en Ducati. En om het helemaal af te maken is er die heerlijke strook badplaatsen aan de altijd blauwe Adriatische Zee. Viva Emilia!

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie in Amsterdam, maar besloot om als wielerjournalist door de wereld te gaan reizen. Zijn hart verloor hij in Italië, waarover hij als freelancer het liefste schrijft.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.