Puur Sardinie

het verrassend authentieke paradiso mediterraneo

Esther van Veen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Puur Sardinie

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491172540, geïllustreerd, 160 blz., March 2014
Formaat: 22.2 (h) x 17.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 542 gram.

Uitgever: Edicola Publishing BV / Veltman Distribu

beschrijving

De puurheid en het ongrijpbare karakter van Sardinie en haar bewoners, die tot een aparte etnische groep behoren, zijn veelvuldig bezongen en beschreven. Deze uniciteit, ook wel Sardita genoemd, is ontstaan door de geisoleerde ligging van het eiland, de onherbergzaamheid van de binnenlanden, de mysterieuze Nuraghi- beschaving en door de vele volkeren die voet op Sardijnse bodem hebben gezet, en veel meer dan hun voetafdruk alleen hebben achtergelaten. De kruisbestuiving van de inheemse cultuur met invloeden van de Feniciers, Romeinen, Arabieren, Catalanen, Pisanen, Genuezen en Italianen, heeft een caleidoscoop aan culturele uitingen en lokale gebruiken gecreeerd en een bijzonder smakelijke keuken opgeleverd!
Ontdek het beste van Sardinie met verrassende verhalen, boeiende achtergronden en overheerlijke lokale recepten, en reis mee langs de mooiste plekken, de charmantste stadjes en de beste adressen.
Italie-kenner Esther van Veen (1977) is verzot op het authentieke Sardinie, dat ze de afgelopen jaren veelvuldig bereisde. Ze is werkzaam als auteur, freelance reisjournaliste en als reisfotografe.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.