Hield Copernicus van wodka?

Walter Schneiders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hield Copernicus van wodka?

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491164767, geïllustreerd, 211 blz., October 2014

Uitgever: Pumbo

beschrijving

Als handelsreiziger en avonturier in het Poolse Torun verzeild geraakt, kwamen in 1993 de licenties van de Copernicus wodka in mijn bezit om er vele jaren later door geïnspireerd te raken en deze romantische thriller voor het voetlicht te brengen. De strijd om de Copernicus wodka licenties is een fictief voorbeeld van de "Strijd om macht en geld" na de val van het communisme rond 1993. Reis met mij mee van het Italiaanse Sicilië, Tsjechië en Polen en beleef de wildste avonturen van liefde en geweld. De Italiaanse, Poolse en Nederlandse maffiosi proberen deze wodkalicenties in een onderlinge strijd te bemachtigen. Dit onder toeziend oog van de sterrenwichelaar Copernicus die uiteindelijk in samenspel met de patroonheilige van de maffia, "de duivel zelf", een complot sluit.
Walter Schneiders (1945, in Hoge en Lage Mierden) was enkele jaren free Lance correspondent voor het weekblad het Stadsblad van West Brabant. Hij schrijft vooral van uit passie, hobby dus voor zijn plezier. Beroepsmatig reisde hij met diezelfde passie en plezier vanaf 1979 naar de toenmalige Oostbloklanden. Schneiders maakte kennis met de bevolking en volgde de politieke stromingen in die landen vanaf 1979 tot en met het heden.
Hij maakte de tegenstellingen mee vanaf het communistische bewind tot aan de nu helder lijkende hemel van de betrekkelijke vrijheid in die landen.
Maar Schneiders maakte ook kennis van de nadelen van het niet eenvoudige politieke klimaat.
Leven met beperkingen kent zijn grenzen, Leven in vrijheid vraagt verantwoordelijkheid.
www.leeswalterschneiders.com
Redactie: Léon Blickman: 'Ik heb me er prima mee vermaakt'.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.