Typisch opvoeden

het enneagram voor ouders en kinderen

Frank Post

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Typisch opvoeden

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491164583, geïllustreerd, 161 blz., July 2014
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 230 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Ouders zijn vaak onzeker over hun opvoedgedrag en de invloed ervan op hun kind. Ook professionele opvoeders zoals leraren, begeleiders en therapeuten weten vaak niet hoe hun invloed doorwerkt op de hun toevertrouwde kinderen. Wat gebeurt er precies in de dynamiek tussen kind en opvoeder?
De negen typen van het enneagram geven een goed theoretisch inzicht in gedrag van ouders en kinderen, maar in TYPISCH OPVOEDEN staat vooral de dagelijkse praktijk centraal.
In dit boek vertellen ouders over hun eigen typische kenmerken en over de invloed daarvan op de opvoeding van hun kinderen. Hun verhalen laten zien dat elk type een bepaalde manier van doen heeft, met goede en minder goede kanten. TYPISCH OPVOEDEN staat vol met rake beschrijvingen, herkenbare verhalen en handige tips. Het enneagram geeft inzicht in de manier waarop de persoonlijkheid van je kind zich ontwikkelt, en die kennis kan een enorme steun kan zijn voor elk kind en elke opvoeder!

Frank Post studeerde pedagogiek en andragologie aan de Universiteit Utrecht. Hij volgde het Enneagram Professional Training Programme bij Helen Palmer en David Daniels. Frank maakt gebruik van het enneagram in zijn werk als coach van senior leidinggevenden (zie www.post-partners.com). Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.