Noors

verhalen van een zonderbare reis

Jan Bommerson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Noors

paperback/ gebrocheerd: € 12.90

ISBN: 9789491154065, 112 blz., September 2016
Formaat: 21.2 (h) x 13.2 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 164 gram.

Uitgever: Sylfaen

serienaam/reeks: Quill pen

beschrijving

Jan Bommerson reist in de zomer van 1979 met zijn gloednieuwe Citroën Acadiane naar de Noordkaap in Noorwegen en weer terug. Hij legt in totaal ruim negenduizend kilometer af. Zijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar de onderneming lijkt op een totale mislukking uit te draaien.

Verveling! Ergernis! Kille woede!

Dan geeft hij een lift aan twee Samische meisjes. Hij belandt in een protestkamp van Samen tegen de aanleg van een grote stuwdam. Dankzij de enerverende dagen in dat kamp kan hij op een onwaarschijnlijk geslaagde reis terugkijken. Maar het scheelde niet veel...

In 2016 schrijft hij het verhaal over wat zo'n lange reis, die iemand in zijn eentje onderneemt, in een mens teweeg kan brengen. Het gaat over verwachtingen, teleurstellingen en euforie, over domme pech en gelukkig toeval.

Jan Bommerson (1950) was docent Nederlands, trad op als cabaretier met 'Jank' en 'Martin, Ton en Bommerson' en als presentator van theater- en smartlappenavonden. Hij publiceerde gedichten en won er in Nederland en België prijzen mee. Hij reist graag naar noordelijke streken, fotografeert er en schrijft erover.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.