De D-app

Gerrit De Moor

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491144790, May 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 213 gram.

Uitgever: Beefcake Publishing

beschrijving

Lize en Stef beginnen na een onvergetelijke vakantie aan hun laatste jaar in het secundair onderwijs. Van mevrouw Ingels, de ICT-lerares, krijgen de laatstejaars van het VSW-instituut te Voorkerke slechts één opdracht: ze hebben een schooljaar de tijd om een smartphone-app te bedenken en te ontwikkelen.

Lize, Stef en de andere leerlingen komen op de proppen met heel originele apps en lijken moeiteloos in hun opdracht te slagen. Enkel Pete heeft het lastig met deze taak. Of maakt hij het zichzelf moeilijk? Daarover hebben leerkrachten en leerlingen elk hun eigen mening.

Is Pete te arrogant? Of is hij gewoon zo zelfzeker?
In elk geval wordt het voor Pete een opdracht op leven en dood...

'De D-app' is een verhaal over creativiteit, moed en liefde in het leven van tieners.


Als adolescent ging Gerrit zijn engagement als leider in de jeugdbeweging zo goed als naadloos over in zijn job als opvoeder bij kinderen en jongeren van wie men zegt dat ze gedragsmoeilijkheden en emotionele stoornissen hebben. Voor hem zijn het eerst en vooral kinderen en jongeren die mensen zoeken die in hen geloven.

Gerrit De Moor schreef eerder al non-fictieboeken over opvoeding en onderwijs. Tot zijn tienerdochter vroeg: "Papa, wanneer ga je eens een boek schrijven dat ik leuk vind?"
'De D-app' is Gerrits eerste jeugdboek. Hij haalde zijn inspiratie uit de actuele wereld van jongeren en combineerde dit met de tijdloze thema's die steeds spelen bij de jeugd.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.