De tragedie van Swerthout-Wittebeek

Karolien Joossens

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De tragedie van Swerthout-Wittebeek

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491144745, February 2018
Formaat: 21.3 (h) x 14.3 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 637 gram.

Uitgever: Beefcake Publishing

beschrijving

Zomer 1944. Adolf, zoon van de welvarende en collaborerende familie Creemers uit Swerthout, wordt neergeschoten door het verzet. Uit wraak voor zijn dood weet zijn familie met behulp van zowel Duitsers als Vlamingen twee razzia's te organiseren, waarbij nagenoeg de hele mannelijke bevolking van Swerthout-Wittebeek opgepakt wordt. Slechts acht gevangenen zullen na de oorlog levend terugkeren uit de concentratiekampen.

Hoe is dit drama kunnen gebeuren? Welke oorzaken hebben tot deze afschuwelijke samenloop van omstandigheden geleid? Hoe ging het dorp om met de verschrikkelijke gebeurtenissen? Aan de hand van verschillende getuigenissen van dorpelingen, verzetslieden, collaborateurs en Duitsers biedt de schrijver de lezer een kans om zelf een antwoord te construeren op deze vragen.

'De Tragedie van Swerthout-Wittebeek' is een historische roman die gebaseerd is op het waargebeurde oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem. Toen Karolien Joossens hier voor het eerst over hoorde, liet het verhaal haar niet meer los. Ze sprak met getuigen en nabestaanden, verzamelde informatie, en schreef deze roman in een poging om het gebeuren te duiden en te begrijpen. Met dit boek hoopt ze mee de herinnering aan het historische drama levend te houden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.