Cirkels

mijmeringen van een reiziger

Martin Vansteenkiste

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Cirkels

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491144561, geïllustreerd, July 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Beefcake Publishing

redactie: Virginie Van Dael

beschrijving

Wat maakt iemand tot reiziger? Zijn filosofische reflecties inherent aan het reizen? Zou een minder nomadisch leven niet tot dezelfde bespiegelingen kunnen leiden? We krijgen in dit boek, soms in een glimp, soms zeer expliciet, de mens achter de reiziger te zien: de momenten van intense vreugde, vastberadenheid, van twijfel, zelfs van diepe eenzaamheid... Maar ook de vaste overtuiging dat dit de te gane weg was.

'Cirkels' is niet het klassieke reisverhaal. Ook geen reisverslag dat de lezer aan het handje meeneemt. Zoals de ondertitel aangeeft, gaat het om mijmeringen van een reiziger. Het is een verzameling indrukken die over vele jaren zijn neergeschreven en die allemaal verband houden met de mens die onderweg is, zowel fysiek als in gedachten. Het zijn verhalen met meerdere lagen, soms beschouwend, soms luchtig, soms ernstig. Noem het kleine openbaringen uit de ziel van iemand die 35 jaar de wereld heeft afgereisd.

Zo is 'Cirkels' geen boek om in één ruk uit te lezen, maar wel om mondjesmaat van te genieten. Om bij weg te mijmeren... Al lijkt er in eerste instantie begin noch einde te zijn, toch is er een orde die zich op het einde toe aan de lezer zal openbaren.

MARTIN VANSTEENKISTE (1960) debuteerde in 2014 met 'Katvis'. In 2015 werd het herwerkte jeugdverhaal 'Quetzal' gepubliceerd. Net als musiceren en fotograferen, is ook schrijven een van zijn grote passies. Het stelt hem in staat om als 'eeuwige afwezige' zijn onbekende wereld met anderen te delen. De laatste jaren pendelt hij vooral tussen België en Oeganda, zijn tweede thuisland en tevens de plek waar veel van zijn creatieve aspiraties vorm krijgen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.