Docent van nu

hoe je als docent het beste uit jezelf haalt

Klaas Jan Terpstra

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Docent van nu

paperback/ gebrocheerd: € 25.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491141010, geïllustreerd, 212 blz., November 2010 UITVERKOCHT!

Uitgever: Onderwijs van nu

beschrijving

Lesgeven aan jongeren is een vak. Vaak heel leuk, soms ook heftig en moeilijk en hoe dan ook intens. Wat maakt iemand tot een goede docent? Gaat het dan om de juiste aangeboren persoonlijke eigenschappen? Of kun je leren een goede docent te worden?

"Docent van nu" beschrijft processen die het contact tussen docent en leerlingen sterk beïnvloeden. Zoals de didactische opbouw van lessen, het pedagogisch klimaat, de manier waarop je als docent met leerlingen binnen en buiten de les communiceert en de manier waarop je je als mens voor de klas manifesteert.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden biedt dit boek vele mogelijkheden om je perspectief als docent te verbreden. En het geeft verschillende alternatieven om te onderzoeken en in je eigen praktijk uit te proberen.
"Docent van nu" bevestigt je in wat je als docent al goed doet en het helpt nieuwe wegen te vinden om nog beter te worden. Het helpt je vorm te geven aan een leven lang leren en zoveel mogelijk te genieten van het leren van de leerlingen die aan jou zijn toevertrouwd.

Auteur: Klaas Jan Terpstra, trainer en coach van Onderwijs van Nu
Meer informatie: www.onderwijsvannu.nl

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.