Het godstrauma

Lacan, religie & moderniteit

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het godstrauma

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491110351, 240 blz., April 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Sjibbolet

serienaam/reeks: Sjibbolet Filosofie

redactie: Ruud Welten; Marc de Kesel

beschrijving

De vraag naar de rol van religie in de wereld vereist een andere manier van denken. Anders dan de benadering die rede tegenover geloof plaatst om eenvoudigweg voor een van de twee te kiezen. Aan de hand van het werk van een van de meest besproken denkers van de twintigste eeuw, psychoanalyticus en filosoof Jacques Lacan (1901-1981) wordt deze vraag onderzocht.

Lacan heeft zich op vele plaatsen in zijn omvangrijke oeuvre uitdrukkelijk uitgelaten over het statuut en de functie van religie in onze moderne tijd. Sommigen vinden in zijn werk argumenten om religie te beschouwen als een structurele ordening die de religieuze ervaring zelf overbodig maakt. Voor anderen geeft zijn werk aanleiding om de religieuze ervaring als een haast traumatische ontmoeting met het reële te beschrijven. Waar de gangbare logica tekortschiet, biedt Lacan ons een 'logica van het fantasme' om het hardnekkige van de religie en haar verbeelding enigszins te vatten.

Met medewerking van Marc De Kesel, Dominiek Hoens, Antoine Mooij, Marcel Poorthuis, Rico Sneller, Ruud Welten, Herman Westerink.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.