Een met de dingen

Bert Bakker

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Een met de dingen

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789491080395, 122 blz., May 2011
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 225 gram.

Uitgever: Mijnbestseller B.V.

beschrijving

Mooie verhalen komen niet uit het niets.

Bert Bakker nam op 22 oktober 2008 de boot van Enkhuizen naar Stavoren om zijn verhalen naar Friesland terug te brengen. De verhalen uit de eerste delen lijken streekverhalen uit vroegere tijden, maar de hedendaagse werkelijkheid is volop aanwezig.

In het derde deel worden verschillende andere reisgenoten geschetst: Verstekelingen verblijven aan boord van een galjoen; slaven worden bevrijd in Suriname; een man die een pak papier in zijn handen krijgt gedrukt; een meisje speelt accordeon aan een Amsterdamse gracht; een zieke vrouw reist per trein door Italie; een man die zich laat omvormen tot vrouw; een hadji keert terug uit Mekka. De lezer reist mee in verschillende tijden met steeds andere reisgenoten.

Bert Bakker publiceerde eerder in Hollands Maandblad en Friese literaire bladen. Een scheepshut werd genomineerd voor De brandende Pen (Lava 2007). De verhalenbundel werd in de Friese pers goed ontvangen: Adam en Eva in Gaasterland. Een mooi, sfeervol en optimistisch boek (Leeuwarder Courant 17 april 2009).

Bij www.mijnbestseller.nl is ook Het dal van de wonderen te bestellen. Bakker werkt aan een nieuwe roman.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.