Ala Batavorum

J. van Weeren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ala Batavorum

paperback/ gebrocheerd: € 14.92

ISBN: 9789491080364, geïllustreerd, 129 blz., February 2011
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 186 gram.

Uitgever: Mijnbestseller B.V.

beschrijving

Een kamp op een militair oefenterrein is hermetisch afgesloten. â s Nachts wordt er gejaagd, maar waarop? Criminelen worden geronseld voor een speciale eenheid. De mannen bewaken de staat tegen ongewenste elementen, maar wie hoort erbinnen en wie valt erbuiten?
Een oppermachtige minister-president heeft de gevestigde partijen buiten spel gezet. Die bereiden zich met alle mogelijke middelen voor op hun comeback. Verkiezingen zijn populariteitspolls geworden. Stemmen gaat per sms tijdens een tv-debat van de kandidaten.
Tegen deze achtergrond spelen zich gruwelijke maar ook romantische gebeurtenissen af. Hierin vervullen kampcommandant Civilis, zijn troostmeisje Morrie en zijn adjudant een centrale rol. Minister-president Hero en zijn tegenstanders, onder wie Vespa, zijn de anderen. Zelfmoorden, liquidaties en een uit de hand gelopen gijzelingsactie monden uit in een onontkoombaar einde.
Wat zich in het verhaal afspeelt, heeft in het echt plaatsgevonden: in het Romeinse Rijk rond het vierkeizerjaar (69 n. Chr.). Ethische vragen komen regelmatig naar voren, maar normen voor menselijk handelen lijken op zand gebouwd, het zand van de Waddeneilanden waar de tragedie zich voltrekt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.