Verschilmakers

Een nieuw perspectief op gesprekken

Afra Schipper

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verschilmakers

gebonden: € 28.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491076138, geïllustreerd, 373 blz., May 2020
Formaat: 22.9 (h) x 14.6 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 651 gram.

Uitgever: Uitgeverij Stili Novi

beschrijving

Verschilmakers geeft een nieuw perspectief op gesprekken. Een gesprek van betekenis kan het begin zijn van een verandering, het realiseren van een idee, een nieuw perspectief of reflectie op gedrag. Wanneer je een groot deel van je tijd gesprekken voert in je werk, dan kun je juist daar verschil maken. Dit boek biedt een nieuw perspectief op gesprekken.
Afra Schipper nam 40 interviews af bij bekende en onbekende Nederlanders in diverse beroepen en analyseerde de verschilmakers in hun ‘beste’ verandergesprek.
In elk hoofdstuk kan de lezer na een uitleg en achtergrondinformatie over de Verschilmaker, oefenen met het herkennen van Verschilmakers door te kijken naar geselecteerde tv-fragmenten (via een QR code).

'Voor leiders van de hedendaagse generatie zijn ‘zachte vaardigheden’ belangrijk, veel meer dan vroeger. (...) Daarin kunnen de verschilmakers in dit boek nu juist het verschil maken.'
Freek Peters, Hoogleraar Contextueel Leiderschap, Tilburg University

'Wat gisteren normaal was, is vandaag al weer veranderd. (...) In de snelheid van het gesprek kunnen we met de verschilmakers in het moment handelen.'
Ria van Dinteren, Organisatie- & onderwijskundige

Afra Schipper is procesbegeleider en (team)coach. Haar expertisegebieden zijn leiderschap, communicatie en persoonlijke effectiviteit. Met een scherp oog en oor en een waarderend hart brengt ze anderen in beweging.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Afra Schipper werkt meer dan twintig jaar in verschillende rollen aan de thema’s leren, veranderen en organiseren: als leeradviseur, (team)coach, manager, procesbegeleider en trainer. Ze werkte voorheen bij Essity, Suez en EMC Performance. Sinds 2012 is zij zelfstandig en onafhankelijk adviseur in een netwerk van collega-professionals.
De afgelopen jaren verdiepte Afra zich in onderwerpen op het vlak van (persoonlijk) leiderschap, groepsdynamica, (team) coaching en verandermanagement. Ze volgde opleidingen over het vormgeven aan veranderingen (bij het IOD en het instituut voor Interventiekunde), coachen (bij NOAM en Teamchange) en persoonlijke en leiderschapsontwikkeling (bij Insights Benelux en TA Academie).
Als procesbegeleider ontwerpt en begeleidt ze professionaliserings- en leiderschapsprogramma’s bij onder andere ASML, Belastingdienst, EY, Holland & Barrett en NewSkool.
In de rol van (project)manager was ze verantwoordelijk voor het opzetten van Academies en Talentontwikkeling bij o.a. Alliander en TenneT. Als adviseur en trainer begeleidt ze individuen en teams bij verandering, waaronder Achmea, i3D en ING. Ze coacht (directie)teams en individuen in verandering, waaronder bij CNV Vakmensen, UNStudio en PWC. Dat doet ze met een scherp oog voor het geheel, een goed oor voor hoe individuen daarbinnen bewegen en een groot hart voor het unieke van ieder individu.
Afra is opgeleid in procesbegeleiding, StiR Erkend Teamcoach (najaar 2020) en geaccrediteerd Insights practicioner. Zij schreef diverse blogs over coachen, leiderschap, talent- en
organisatieontwikkeling. Ze is verbonden aan EMC Performance
en zet zich als ontwerper en trainer in voor Libre Foundation. ‘Een professioneel opleidingsinstituut met een duidelijke bijdrage aan een betere wereld.’
Meer informatie: www.verschilmakersingesprek.nl met achtergronden over het boek, blogs en haar aanbod.
Contact: info@verschilmakersingesprek.nl
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.