Inleiding luchtrecht

Ronald Schnitker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding luchtrecht

paperback/ gebrocheerd: € 69.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073977, 430 blz., January 2014
Formaat: 23.9 (h) x 16.9 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 714 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

Inleiding Luchtrecht geeft uitleg aan de totstandkoming van internationale luchtvaart regelgeving, de organisaties die deze regels opstellen en de invloed daarvan op de Nederlandse luchtvaartwet- en regelgeving. Een toenemende rol speelt hierin de Europese burgerluchtvaartorganisatie EASA. Het is een handboek waarin op een handzame wijzeuitleg wordt gegeven over de praktische toepassing van met name het publieke luchtrecht binnen zowel de beroepsluchtvaart als de recreatieve luchtvaart.

Op een thematische wijze wordt de regelgeving met betrekking tot onderwerpen als de inrichting en het gebruik van luchthavens, de beveiliging van passagiers, luchtruimtestructuur, verkeersleiding, luchtwaardigheid van vliegtuigen, vluchtuitvoering en het transport van gevaarlijke lading beschreven. Ook wordt aandacht besteed aan de naleving van de luchtvaartregels met als doel de veilige uitoefening van de burgerluchtvaart. Er wordt ingegaan op de bevoegdheden en de verantwoordelijkheid van de bemanning van een luchtvaartuig, de handhaving van de orde en veiligheid op een luchthaven, het toezicht op de juiste naleving van de luchtvaartvoorschriften, de opsporing en vervolging van strafbare feiten en het onderzoek naar de oorzaak van ongevallen- en incidenten.

Inleiding luchtrecht is geschreven voor ieder die tijdens zijn opleiding of in de praktijk in aanraking komt met het luchtrecht, maar het boek is eveneens geschikt voor lezers die geïnteresseerd zijn in de rol en de reikwijdte van het luchtrecht.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)mr. dr. R.M. (Ronald) Schnitker
Ronald Schnitker is ruim 30 jaar actief op het gebied van het luchtrecht. Hij bekleedde functies bij de afdeling Luchtvaart onderzoeken van de Rijkspolitie Dienst Luchtvaart, het Openbaar Ministerie en Eindhoven Airport. Sinds 2011 is hijzelfstandig advocaat in Eindhoven met het luchtrecht als specialisme. Daarnaast is Ronald Schnitker gerechtelijk deskundige voor luchtvaartzaken, Nationaal Expert bij het CBR voor de theoretische examens Air Law en Operational Procedures en maakt hij deel uit van de Expertgroep Luchtvaart van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
inhoudsopgave1 Internationale bronnen van publiek luchtrecht
2 Europese bronnen van luchtvaartregelgeving
3 De Nederlandse luchtvaartregelgeving
4 Luchtvervoer
5 Vluchtuitvoering – Operations of Aircraft (OPS)
6 Luchtvaartuigen
7 Bemanning en de bediening van luchtvaartuigen
8 Luchtverkeer
9 Luchtverkeersdienstverlening
10 Luchthavens
11 Beveiliging van de burgerluchtvaart
12 Handhaving van de Nederlandse luchtvaartregelgeving
13 Ongevallen, incidenten en SAR
toelichtingInleiding Luchtrecht geeft uitleg aan de totstandkoming van internationale luchtvaart regelgeving, de organisaties die deze regels opstellen en de invloed daarvan op de Nederlandse luchtvaartwet- en regelgeving. Een toenemende rol speelt hierin de Europese burgerluchtvaartorganisatie EASA. Het is een handboek waarin op een handzame wijzeuitleg wordt gegeven over de praktische toepassing van met name het publieke luchtrecht binnen zowel de beroepsluchtvaart als de recreatieve luchtvaart.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.