Inleiding luchtrecht

Ronald Schnitker

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Inleiding luchtrecht

paperback/ gebrocheerd: € 69.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073977, 430 blz., January 2014
Formaat: 23.9 (h) x 16.9 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 714 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

Inleiding Luchtrecht geeft uitleg aan de totstandkoming van internationale luchtvaart regelgeving, de organisaties die deze regels opstellen en de invloed daarvan op de Nederlandse luchtvaartwet- en regelgeving. Een toenemende rol speelt hierin de Europese burgerluchtvaartorganisatie EASA. Het is een handboek waarin op een handzame wijzeuitleg wordt gegeven over de praktische toepassing van met name het publieke luchtrecht binnen zowel de beroepsluchtvaart als de recreatieve luchtvaart.

Op een thematische wijze wordt de regelgeving met betrekking tot onderwerpen als de inrichting en het gebruik van luchthavens, de beveiliging van passagiers, luchtruimtestructuur, verkeersleiding, luchtwaardigheid van vliegtuigen, vluchtuitvoering en het transport van gevaarlijke lading beschreven. Ook wordt aandacht besteed aan de naleving van de luchtvaartregels met als doel de veilige uitoefening van de burgerluchtvaart. Er wordt ingegaan op de bevoegdheden en de verantwoordelijkheid van de bemanning van een luchtvaartuig, de handhaving van de orde en veiligheid op een luchthaven, het toezicht op de juiste naleving van de luchtvaartvoorschriften, de opsporing en vervolging van strafbare feiten en het onderzoek naar de oorzaak van ongevallen- en incidenten.

Inleiding luchtrecht is geschreven voor ieder die tijdens zijn opleiding of in de praktijk in aanraking komt met het luchtrecht, maar het boek is eveneens geschikt voor lezers die geïnteresseerd zijn in de rol en de reikwijdte van het luchtrecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.