Awb en ruimte

Lukas Baars

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 49.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073946, 200 blz., January 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 244 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

serienaam/reeks: Ruimtelijk Relevant

redactie: Trees van der Schoot

beschrijving

Awb en ruimte behandelt de belangrijkste leerstukken, begrippen en procedures uit de Awb waarbij steeds de koppeling gelegd wordt tussen deze wet en de praktijk van diegene die werkzaam is in het ruimtelijk ordeningsrecht.

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) heeft een veel grotere rol in het ruimtelijk ordeningsrecht dan men op eerste gezicht misschien zou denken. Sinds 1994 - het jaar van de inwerkingtreding van de eerste versie van de wet - duiken begrippen als belanghebbende, besluit, beleidsregel en het vertrouwensbeginsel soms op bijzondere plaatsen op in het ruimtelijk ordeningsrecht. De Wro, de Wabo en de andere ruimtelijk relevante wetten zijn vaak aan elkaar verbonden door de Awb, ook wanneer de wetgever dat in eerste instantie niet voor ogen heeft gehad.

Een verkeerde toepassing van de Awb kan desastreuze gevolgen hebben voor diverse ruimtelijke besluiten. De diverse onderdelen van het ruimtelijk ordeningsrecht worden in Awb en ruimte daarom als het ware met een 'Awb-bril' op bekeken. Daarbij wordt steeds verwezen naar de meest actuele jurisprudentie van dit moment.

Met dit boek raakt de lezer in één keer volledig vertrouwd met de Awb en kan hij/zij voor het eigen vakgebied aangeven welke rol de Awb daarin speelt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.