Awb en ruimte

Lukas Baars

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Awb en ruimte

paperback/ gebrocheerd: € 49.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073946, 200 blz., January 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 244 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

serienaam/reeks: Ruimtelijk Relevant

redactie: Trees van der Schoot

beschrijving

Awb en ruimte behandelt de belangrijkste leerstukken, begrippen en procedures uit de Awb waarbij steeds de koppeling gelegd wordt tussen deze wet en de praktijk van diegene die werkzaam is in het ruimtelijk ordeningsrecht.

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) heeft een veel grotere rol in het ruimtelijk ordeningsrecht dan men op eerste gezicht misschien zou denken. Sinds 1994 - het jaar van de inwerkingtreding van de eerste versie van de wet - duiken begrippen als belanghebbende, besluit, beleidsregel en het vertrouwensbeginsel soms op bijzondere plaatsen op in het ruimtelijk ordeningsrecht. De Wro, de Wabo en de andere ruimtelijk relevante wetten zijn vaak aan elkaar verbonden door de Awb, ook wanneer de wetgever dat in eerste instantie niet voor ogen heeft gehad.

Een verkeerde toepassing van de Awb kan desastreuze gevolgen hebben voor diverse ruimtelijke besluiten. De diverse onderdelen van het ruimtelijk ordeningsrecht worden in Awb en ruimte daarom als het ware met een 'Awb-bril' op bekeken. Daarbij wordt steeds verwezen naar de meest actuele jurisprudentie van dit moment.

Met dit boek raakt de lezer in één keer volledig vertrouwd met de Awb en kan hij/zij voor het eigen vakgebied aangeven welke rol de Awb daarin speelt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)mr. L.H.J. (Lukas) Baars

Lukas Baars (1983) is in 2007 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de staats- en bestuursrechtelijke afstudeerrichting. Na zijn afstuderen is hij onder meer advocaat geweest bij Rassers Advocaten en heeft hij gewerkt bij de overheid (gemeente Houten), steeds vanuit het specialisme omgevings- en bestuursrecht. Vanaf 2018 is Lukas werkzaam als jurist omgevingsrecht bij Rho Adviseurs voor de leefomgeving. Lukas heeft enkele publicaties op zijn naam staan, waaronder het werk ‘Awb en ruimte’.
inhoudsopgave1 Inleiding
2 De Awb in de ruimtelijke ordening: het systeem van de Awb
3 Ruimtelijke plannen en de Awb
4 Vergunningen op het gebied van de ruimtelijke ordening
en de Awb
5 Schade in het ruimtelijke ordeningsrecht: de werking
van de Awb
6 Toezicht op en handhaving van ruimtelijke regels
toelichtingAwb en ruimte behandelt de belangrijkste leerstukken, begrippen en procedures uit de Awb waarbij steeds de koppeling gelegd wordt tussen deze wet en de praktijk van diegene die werkzaam is in het ruimtelijk ordeningsrecht.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.