Huisvesting van arbeidsmigranten

van uitvoering tot beleidsvoering

Fred Emmerik

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 39.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073885, 250 blz., October 2013
Formaat: 20.8 (h) x 14.7 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 298 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

Huisvesting van arbeidsmigranten, van uitvoering tot beleidsvoering geeft informatie en biedt handvatten om eventuele problemen bij de huisvesting van arbeidsmigranten te beperken, of beter nog, te voorkomen.

Nederland kent een groot aantal arbeidsmigranten vanuit Midden- en Oost Europa, maar ook vanuit Spanje en Portugal. Vanaf 1 januari 2014 zullen er waarschijnlijk meer Oost-Europeanen naar Nederland komen. Dan hebben zij geen tewerkstellingsvergunning meer nodig om hier aan het werk te kunnen. De groeiende toestroom van deze arbeidsmigranten kan echter zorgen voor grotere huisvestingsproblematiek. Er zijn nu al problemen met het aantal ter beschikking staande woningen en het toezicht erop. Het beleid van gemeenten hierin is zeer verschillend (van geen beleid tot een strak handhavingsbeleid), wat een verplaatsing van problemen veroorzaakt. Zowel een goed beleid als samenwerking tussen diensten is dus uitermate belangrijk om dit probleem in te perken.

De auteur van het boek, Fred Emmerik, is sinds 2010 projectleider in de provincie Noord-Brabant voor de projecten 'Huisvesting van arbeidsmigranten' en 'Dag van de huisvesting'.

Hij biedt met deze uitgave belangrijke informatie over de huisvestingsproblematiek en hoe deze aangepakt kan worden, die voor alle betrokkenen van huisvesting van arbeidsmigranten onmisbaar is. Zeker voor beleidsmedewerkers, handhavers en juristen, werkzaam bij gemeenten, en voor andere actoren binnen het veld, zoals de belastingdienst, inspectie SZW, UWV, uitzendbureaus, (vreemdelingen)politie, brandweer, bemiddelaars, projectontwikkelaars, adviesbureaus en advocatuur.


Auteur: Fred Emmerik

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.