Uitzonderingen aanbestedingsrecht

klassieke overheden

T.H.G. Robbe

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 49.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073816, 270 blz., July 2013
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 383 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

Uitzonderingen Aanbestedingsrecht Klassieke overheden is geschreven voor juristen inkopers en vakmensen maar ook voor beleidsmedewerkers bestuurders en accountmanagers die snel willen kunnen naslaan of er mogelijk een uitzondering van het aanbestedingsrecht van toepassing is op hun casus.

De tweede druk heeft geleid tot een volledige actualisatie van de uitzonderingsgronden (zowel materieel als qua jurisprudentie) naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Aanbestedingswet 2012. Tevens wordt vooruitgeblikt naar de nieuwe Europese richtlijn die over twee jaar de overheidsinkoop echt op zijn kop gaat zetten. In dit kader worden de uitzonderingsprocedures beschreven. Daarmee kunnen lezers beoordelen in welke gevallen zij nu al kunnen oefenen met deze procedures en hoe dat dan te doen.

Er is voor gekozen om de rechtsoverwegingen van de Europese en Nederlandse rechter letterlijk over te nemen zodat ook duidelijk is hoe in de praktijk met uitzonderingen wordt omgegaan. Daar waar mogelijk is tevens een kritische noot geplaatst bij uitspraken teksten en ontwikkelingen.

Auteur: mr. drs. T. H.G. Robbe

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.