Handboek ruimtelijke ordening en bouw

Op weg naar het omgevingsrecht

T.H.H.A. van der Schoot

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 69.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073663, 600 blz., February 2013
Formaat: 23.9 (h) x 16.8 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 1008 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

Het Handboek Ruimtelijke Ordening & Bouw, op weg naar het Omgevingsrecht (vijfde druk) is een compleet handboek waarin alle wetgeving op het gebied van ruimtelijke ordening (Wabo, Wro, Chw en de uitvoeringswetgeving hierbij) wordt behandeld.

Dit boek gaat uit van de meest recente wetswijzigingen (zoals ook de Wet aanpassing bestuursprocesrecht en Wet plattelandswoningen). Zowel nieuwe jurisprudentie die trendsettend is als oudere jurisprudentie die nog steeds relevant kan zijn, zijn opgenomen. De twee evaluaties van het Planbureau voor de leefomgeving waaruit blijkt hoe er in de praktijk met zaken om wordt gegaan en het nieuwe rijksbeleid (SVIR, Barro, inspectie Leefomgeving en transport e.d.) worden behandeld. Op diverse plekken wordt verwezen naar meningen uit de vakliteratuur.

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met 'kanttekeningen voor de praktijk'. Daarin zijn tips opgenomen en complicaties voor de praktijk benoemd. Tevens wordt een doorkijk gemaakt naar de toekomstige Omgevingswet.

Met dit Handboek beschikt u over een actuele beschrijving van het RO-recht in zijn volle breedte en daarmee over een goed hulpmiddel voor de praktijk.

Auteur: mr. T.H.H.A. van der Schoot

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.