Grondexploitatiewet

vraag en antwoord

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 55.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073588, 240 blz., November 2012
Formaat: 21.0 (h) x 14.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 437 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

In Vraag en Antwoord Grondexploitatiewet wordt in begrijpelijke taal antwoord gegeven op tal van vragen die men in dagelijkse praktijk van de ruimtelijke ordening veelvuldig tegenkomt. Aan de hand van eenvoudige (reken)voorbeelden wordt inzicht gegeven in de toepassingsmogelijkheden van de wet.

Ruim 4,5 jaar geleden is de Afdeling Grondexploitatie, ook wel Grondexploitatiewet genoemd, als onderdeel van de Wro ingevoerd. De doelstelling van de Grondexploitatiewet is verbetering van het kostenverhaal en gemeenten, provincies en het rijk in de gelegenheid stellen om onder meer publiekrechtelijke locatie-eisen te kunnen stellen. Daarmee is de wet een belangrijke tool in de ruimtelijke ordening. Sinds de introductie heeft veel rechtspraak plaatsgevonden over het onderwerp. In deze uitgave is een groot aantal rechterlijke uitspraken opgenomen en verwerkt naar praktische toepassingen.

Deze uitgave is een aanrader voor medewerkers van gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars, adviseurs, taxateurs en voor particulieren die meer willen weten over de Grondexploitatiewet.

Vraag en antwoord Grondexploitatiewet is de geheel herziene opvolger van de tweede druk van de Vraagbaak Grondexploitatiewet.

Auteurs: drs. P. C. van Arnhem, J.W. Santing MSc en mr. G.I. Sheer Mahomed

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.