Werken met de coördinatieregeling Wro

versnelling en vereenvoudiging ruimtelijke projectrealisatie

R.J.W. Rothengatter; R.W.M. Mathijsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Werken met de coördinatieregeling Wro

paperback/ gebrocheerd: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491073274, 180 blz., December 2011
Formaat: 21.0 (h) x 15.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 292 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

serienaam/reeks: Werken met...

beschrijving

Werken met de coördinatieregeling Wro zet uiteen hoe de coördinatieregeling zich verhoudt tot de reguliere besluitvorming en de nieuwe instrumenten van omgevingsvergunning en projectuitvoeringsbesluit (Crisis- en herstelwet). Ook wordt er een overzicht gegeven met do's and dont's die u helpen bij het toepassen van de coördinatieregeling.

Door een steeds ruimere keuze aan instrumenten bij besluitvorming over ruimtelijke projecten is overzichtelijke procedure gewenst. De coördinatieregeling Wro is daarop het antwoord. Door deze regeling te gebruiken volgen de overheden nu één eenvoudige procedure voor de voorbereiding bekendmaking vaststelling en beroep van de besluiten voor een ruimtelijk project. Niet alleen de provinciale en gemeentelijk overheden maken tegenwoordig gebruik van de coördinatieregeling. Ook initiatiefnemers projectleiders plannenmakers en stedenbouwkundige en juridische adviseurs willen de regeling gebruiken bij hun werk aan de totstandkoming van ruimtelijke projecten.

Deze uitgave is een geheel geactualiseerde versie van de Handreiking Coördinatieregeling Wro die destijds door het ministerie van VROM is uitgegeven.

Auteurs: mr. R.J.W. Rothengatter en mr. R.W.M. Mathijsen

ISBN: 9789491073274

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)mr. R.J.W. (Rob) Rothengatter

Rob Rothengatter is directeur van Rothengatter Leefomgeving Consult BV (RLoC), adviseur en coach voor toekomstgerichte ruimtelijke projecten en plannen. Hij heeft daarnaast tal van publicaties op zijn naam staan op het vlak van ruimtelijke en milieuvernieuwing.


mr. R.W.M. (Roeland) Mathijsen

Roeland Mathijsen is manager Ruimte en Omgevingsrecht bij BRO (ruimtelijk functioneren, ruimtelijk vormgeven en ruimtelijk ordenen). Naast de dagelijkse leiding over een specifi eke adviesgroep adviseert hij zijn klanten over ruimtelijke en juridische vraagstukken en hij heeft verschillende artikelen op zijn naam staan.
toelichtingWerken met de coördinatieregeling Wro zet uiteen hoe de coördinatieregeling zich verhoudt tot de reguliere besluitvorming en de nieuwe instrumenten van omgevingsvergunning en projectuitvoeringsbesluit (Crisis- en herstelwet). Ook wordt er een overzicht gegeven met do’s and dont’s die u helpen bij het toepassen van de coördinatieregeling.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.