Maartje en Menno

Avonturen in Mystica

M.Y. Gombault

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maartje en Menno

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789491048012, geïllustreerd, 240 blz., October 2010
Formaat: 23.0 (h) x 15.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 538 gram.

Uitgever: Wolkenlezer, De

illustrator: Marieke Gombault

beschrijving

Maartje maakt zich zorgen. Haar vader is op reis en er is iets mis, ze weet het zeker! Samen met Menno gaat ze hem zoeken. Maar dan gaat alles anders dan verwacht. Ze komen terecht in Mystica, het land van de elfen. Samen met de elfenkinderen Elvira en Davino raken ze verstrikt in de strijd tegen de machtige tovenaar Sinistro. De zoektocht naar Maartjes vader en naar Tjanda, het huisdier van Davino en Elvira wordt een reis vol avonturen en gevaren.

Is hun nieuwe vriendschap sterk genoeg om Sinistro te verslaan? Wat is de rol van de aardmannetjes in deze strijd en zijn die wel te vertrouwen? Wat is een Zwerulaar en hoe hard moet je kunnen rennen om aan hem te kunnen ontsnappen? En, heel belangrijk, komen ze op tijd bij de tovenaarsrots om Tjanda te bevrijden en het elfenrijk te redden? Je leest het in dit spannende avontuur van Maartje en Menno.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDuurzaamste kinderboek!

Maartje en Menno, avonturen in Mystica is het eerste kinderboek dat volledig duurzaam is gepubliceerd.

Het boek is gedrukt volgens het Cradle to Cradle principe (zie http://www.drukkerijknoops.nl/ voor meer informatie). Dit betekent dat het hele proces milieuvriendelijk is en dat de gebruikte inkten, het papier en de vloeistoffen biologisch afbreekbaar zijn. Het papier is FSC-gecertificeerd, wat wil zeggen dat er geen oerbossen zijn vernietigd voor de productie van het papier.

Rekening houden met duurzaamheid bij een kinderboek is eigenlijk heel logisch. Bij duurzaamheid houd je namelijk rekening met toekomstige generaties.
recensie citaatMaartje gaat in de zomervakantie logeren bij haar opa. Daar maakt ze kennis met Menno, de buurjongen. Als Maartje in een wolk ziet dat haar vader hulp nodig heeft, oppert Menno om naar de wensstenen in het bos te gaan, waar je een wens kunt doen. Dankzij deze stenen komen ze terecht in Mystica en maken kennis met de elfen Elvira en Davino, die hun huisdier Tjanda zoeken, die is ontvoerd door de tovenaars. Gezamenlijk starten ze een zoektocht en beleven allerlei avonturen met aardmannetjes, gevaarlijke dieren en tovenaars. Vlot lezend en spannend verhaal vol met magische elementen. Het boek is voorzien van afwisselend paginagrote en kleine potloodillustraties, die niet erg aantrekkelijk zijn. De matige omslagillustratie in meerkleurendruk toont een scène uit het verhaal. Een vervolg wordt aangekondigd. Vanaf ca. 10 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.