Youth - Jeugd

Joseph Conrad

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Youth - Jeugd

paperback/ gebrocheerd: € 11.95

ISBN: 9789491032516, geïllustreerd, 80 blz., October 2020
Formaat: 24.1 (h) x 18.1 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 252 gram.

Uitgever: Shinz

illustrator: Blair Hughes-Stanton

vertaald door: Willem Kurstjens

trefwoorden: tweetalige editie met illustraties

beschrijving

De novelle Youth (Jeugd) betekende een keerpunt in Conrads loopbaan als schrijver. Hij schrijft het op een moment dat hij niet vordert met een verhaal waarin hij zich helemaal heeft vastgebeten. Hij neemt dan zijn toevlucht tot autobiografisch materiaal, zijn reis met de bark Palestine, het eerste schip waarop hij diende als officier, en laat het relaas van de reis vertellen door een zekere Marlow - at least I think that is how he spelt his name - een oudere zeeman die in een gezelschap van voormalige zeelui, nu heren van stand, weemoedig terugblikt op zijn jonge leven. Dat bevalt Conrad zo goed dat hij dit procedé ook gebruikt in Heart of Darkness en Lord Jim, waarmee hij zijn naam vestigt.

De illustraties van de gerenommeerde Engelse graficus Blair-Hughes-Stanton (1902-1982) geven op krachtige wijze uitdrukking aan de jeugdige vitaliteit waardoor het verhaal bezield wordt.

Youth (Jeugd) verschijnt in de reeks tweetalige edities van uitgeverij Shinz, www.shinz.nl

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe hoofdpersoon Marlow vertelt het verhaal van zijn avontuur als jonge zeeman (...) op een Engels schip met een lading steenkool, met als bestemming Bangkok. Halverwege de tocht begint de lading te gloeien en het schip te branden. (...) Boeiend geschreven, meer dan alleen een feitenrelaas. Duidelijke druk. (...) Met illustraties van de Engelse graficus Blair-Hughes-Stanton (1902-1982).Tweetalige editie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.