VIA 2F Mbo-breed Werkboek

methode Nederlands voor het mbo

Ruud van den Belt; Marjan Dorresteijn; Hans Kruger; Michael Mandersloot; Maurits van der Mersch; Marleen Tienstra; Suzet Volders; Rieke Wynia

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
VIA 2F Mbo-breed Werkboek

paperback/ gebrocheerd: € 20.55: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490998875, geïllustreerd, 320 blz., June 2013
Formaat: 29.7 (h) x 21.1 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 819 gram.

Uitgever: Deviant, Uitgeverij

beschrijving

VIA WERKBOEK 2F MBO-BREED
VIA WERKBOEK 2F MBO-BREED is een beroepsgericht werkboek voor studenten op entreeopleidingen en op mbo-niveau 1, 2 en 3. Het werkboek, onderdeel van de methode VIA bereidt voor op het centraal examen en de instellingsexamens Nederlands.
OPBOUW

Het VIA Werkboek 2F Mbo-breed behandelt alle taalvaardigheden voor het vak Nederlands: lezen, schrijven, spreken, gesprekken voeren en luisteren. Het werkboek bestaat uit drie delen:
1. VIA Cursorisch

In VIA Cursorisch werk je aan de vijf vaardigheden die je bij het examen Nederlands moet beheersen. Deze vaardigheden worden apart van elkaar aangeboden. Je werkt met behulp van opbouwopdrachten stap voor stap toe naar examenopdrachten die zijn afgestemd op de examens Nederlands.

2. VIA Beroepsgericht

In VIA Beroepsgericht past je de vaardigheden toe die je bij VIA Cursorisch geleerd hebt. De vijf examenvaardigheden worden gecombineerd aangeboden en in een beroepsgerichte context. Daarnaast verzamelt je bewijsstukken voor in het taalportfolio.
3. VIA Toetsen

In VIA Toetsen maak je voor elke examenvaardigheid een aantal oefentoetsen. De vraagstelling en opdrachten in de oefentoetsen zijn afgestemd op het centraal examen en het instellingsexamen. Elke oefentoets wordt voorbereid met behulp van een stappenplan of een aantal voorbereidingsvragen.

THEORIE

In het werkboek wordt regelmatig verwezen naar het VIA Handboek. In het VIA Handboek is alle theorie verzameld die nodig is bij het maken van de opdrachten in het werkboek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.