Zo maak je een cabaretprogramma

Silvester Zwaneveld

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zo maak je een cabaretprogramma

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490983925, geïllustreerd, 200 blz., March 2021
Formaat: 20.8 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 303 gram.

Uitgever: Nanda, Uitgeverij

illustrator: Silvester Zwaneveld

beschrijving

Het leuke van cabaret is dat je heel veel zelf moet doen. Maar dat is nou net ook het lastige. Het is dan ook niet gek dat je als beginnende cabaretier met honderden vragen rondloopt: ‘Hoe bouw ik een show op?’, ‘Wat is dynamiek?’, ‘Wat kan ik verwachten van een technicus?’, ‘Is het normaal dat ik zo vaak misluk op het podium?’, ‘Hoe maak ik afspraken met theaters?’, ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik de moed niet verlies, zelfs als het even tegenzit?’

Silvester Zwaneveld: “Zelf liep ik 35 jaar geleden ook met deze vragen rond. Oh, wat had ik zo’n boek destijds graag gehad! Een boek dat mij houvast kon bieden, vol ervaringsverhalen, praktische tips en inspiratie. Nu is het er. Doe er je voordeel mee.”

Silvester Zwaneveld (1969) had twaalf jaar lang een Nederlandse cabaret-hit met het duo ‘Arie en Silvester’. Daarvoor en ook daarna speelde hij zeker tien jaar soloprogramma’s in het hele land – en nog steeds. Hij maakte wetenschappelijk cabaret, visueel cabaret, stand up comedy en slapstick cabaret. Als iemand weet hoe het moet, is hij het. Tegenwoordig is hij bovendien regisseur van enkele cabarettalenten.

‘Zo maak je een cabaretprogramma’ is een handige handleiding voor alles wat er bij het maken van een avondvullend cabaretprogramma komt kijken.

Bij dit boek is een podcast gemaakt waarin Silvester zijn collega’s interviewt over hun specifieke maakproces. Getiteld (hoe kan het ook anders): Zo maak je cabaretprogramma.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.