Young corporate lawyers 2013

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Young corporate lawyers 2013

paperback/ gebrocheerd: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490962944, 180 blz., June 2013
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 250 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

serienaam/reeks: ICGI reeks

redactie: J.J.A. Hamers; C.A. Schwarz; Rogier Wolf; R.A. Wolf

beschrijving

In deze bundel zijn acht artikelen opgenomen die verschillende ondernemingsrechtelijke thema's behandelen. Sommige artikelen zijn Europeesrechtelijk georiënteerd, andere zijn gelegen in het hart van het nationale ondernemingsrecht en in een aantal artikelen wordt het ondernemingsrecht gecombineerd met flankerende rechtsgebieden zoals het arbeidsrecht, het insolventierecht en de rechtseconomie. Deze opstellen zijn zowel voor de wetenschapper als voor de praktijkjurist van groot belang.

ICGI-reeks

De Universiteit Maastricht ontwikkelde in 2012 een nieuw initiatief - PREMIUM geheten - waarbij faculteiten de mogelijkheid kregen excellentie bevorderende programma's te bedenken en te operationaliseren ten behoeve van hun beste masterstudenten.

Vanuit het Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI), dat verbonden is aan de juridische faculteit, is een aantal van die programma's ontwikkeld. Het eerste PREMIUM-project richtte zich op een onderzoek naar besluitvorming van regionale ontwikkelingsmaatschappijen bij investeringsbeslissingen en de weging van het aspect van maatschappelijk verantwoord ondernemen in dit kader. Het tweede project leidde tot een krachtige verkenning van de maatschappelijke aspecten van de intensieve pluimveehouderij.

Dit eerste deel van de ICGI-reeks, Young Corporate Lawyers 2013, is het resultaat van het derde PREMIUM-initiatief dat het ICGI heeft ontplooid. Deze bundel vloeit voort uit het ICGI Premium Masterclass 2012-2013 honoursprogramma. Een selecte groep studenten heeft zich in het kader van dit honoursprogramma verdiept in een aantal actuele ondernemingsrechtelijke thema's met wetenschappelijke en praktische relevantie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.