Het ontslagrecht in de praktijk

J. van Drongelen; S. Klingeman; A.D.M. van Rijs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het ontslagrecht in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 28.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490962937, 246 blz., June 2013
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 491 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Ontslag is in veel gevallen een ingrijpend gebeuren. De werknemer moet bij een (dreigend) ontslag op zoek naar een nieuwe werkkring en kan geconfronteerd worden met een al dan niet langdurige periode van werkloosheid. Dit kan onzekerheid, statusverlies en inkomensachteruitgang met zich brengen. Er moet dus ook niet al te lichtzinnig over ontslag worden gesproken. Er wordt wel eens een vergelijking gemaakt met een rouwproces om aan te geven wat het effect is van het (moeten) verwerken van een gedwongen ontslag, zeker als een werknemer tientallen jaren bij dezelfde werkgever werkzaam is geweest.

Ook voor de werkgever is een ontslag geen eenvoudige opgave. Hij zet in de meeste gevallen de eerste stap om de arbeidsrelatie te beëindigen. Daarbij spelen uiteenlopende motieven een rol, bedrijfseconomische en bedrijfsorganisatorische motieven, in de werknemer zelf gelegen redenen en een verstoorde arbeidsrelatie. Bij bedrijfseconomische motieven moet de werkgever een keuze maken; welke werknemers blijven en wie wordt ontslagen? Welke procedure moet worden gevolgd? Als de werkgever niet oplet, kan het effectueren van het ontslag worden vertraagd en kan hij schadevergoeding moeten betalen. Ontslag heeft dus gevolgen voor zijn bedrijfsvoering en ondernemingsbeleid.

Dit boek - de titel zegt het al - is geen theoretische beschouwing over het ontslagrecht. De doelstelling van het boek is zo nauw mogelijk te vertrekken vanuit en aan te sluiten bij situaties in de ontslagpraktijk. Om deze reden bevat dit boek veel (op de praktijk en op onderzoek gebaseerde) voorbeelden en schema's.

Over de auteur(s)
Mr. dr. J. van Drongelen: universitair hoofddocent Sociaal Recht en Sociale Politiek Universiteit van Tilburg
Mw. mr. S. Klingeman: advocaat bij Maes-Staudt Advocaten NV te Eindhoven
Mr. A.D.M. van Rijs: docent Sociaal Recht en Sociale Politiek Universiteit van Tilburg

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het ontslagrecht in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 28.50
Ontslag is in veel gevallen een ingrijpend gebeuren. De werknemer moet bij een (dreigend) ontslag op zoek naar een nieuwe werkkring en ...

Het ontslagrecht in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 27.50
Ontslag is in veel gevallen een ingrijpend gebeuren. De werknemer moet bij een (dreigend) ontslag op zoek naar een nieuwe werkkring en ...

Meer boekennieuws op Facebook.