Jurispudentie en regelgeving deel 13

verantwoordelijkheid uitvoering en coordinatie; recht van onderaanneming ; orders en aanwijzingen directie ; verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid opdrachtgever

M.A. van Wijngaarden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jurispudentie en regelgeving deel 13

paperback/ gebrocheerd: € 86.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490962883, 236 blz., July 2013
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 472 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

serienaam/reeks: Bouw- en aanbestedingsrecht

bewerkt door: M.A.B. Chao-Duivis

beschrijving

In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende standaardvoorwaarden in de bouw, waarvan de plaats steeds belangrijker blijft te worden.

Het commentaar van de schrijver op elk van deze standaardvoorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die welke niet elders is gepubliceerd, met name van de Raad van Arbitrage voor de Bouwbedrijven in Nederland en het Arbitrage-Instituut Bouwkunst.

Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de praktijk het meest aanleiding tot conflicten geven.

Deel 13 behandelt:

Hoofdstuk 35. Verantwoordelijkheid voor de uitvoering
Hoofdstuk 35a. Verantwoordelijkheid voor de coördinatie
Hoofdstuk 36. Recht van onderaanneming
Hoofdstuk 37. Orders en aanwijzingen van de directie


Bij de zesde druk:

De inhoud van dit deel is ingrijpend gewijzigd en aangevuld. Om te beginnen zijn de oudere algemene voorwaarden (UAV 1968 en de AB 1945 e.d.) verwijderd alsmede de daarop verschenen rechtspraak voor zover die onder de nieuwe regelingen niet meer relevant is. Wat de nieuwe regelingen betreft, zijn de UAV 2012 en de AVA 2013 verwerkt in dit deel. Verder is veel rechtspraak toegevoegd betreffende goed en deugdelijk werk en is de bespreking van de positie van de onderaannemer gestroomlijnd en voorzien van veel nieuwe rechtspraak.Over de auteurs
Mr. M.A. van Wijngaarden: in leven emeritus hoogleraar bouwrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden

Prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis: hoogleraar bouwrecht aan de Technische Universiteit Delft

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.