Opdracht, lastgeving en bemiddeling

A.H. Lamers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Opdracht, lastgeving en bemiddeling

paperback/ gebrocheerd: € 35.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490962425, 170 blz., January 2012
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 346 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

serienaam/reeks: NTHR reeks

beschrijving

Overeenkomst van opdracht is te omschrijven als een soort vangnetregeling voor overeenkomsten welke niet verder als bijzondere overeenkomst in Boek 7 BW zijn geregeld, maar daar doorgaans wel op lijken. Met name de overeenkomst van opdracht, de lastgevingsovereenkomst en de bemiddelingsovereenkomst hebben binnen de verzameling van bijzondere overeenkomsten in het zevende boek van het BW een algemeen karakter. Toch ziet men dat deze ‘algemene’ bijzondere overeenkomsten maar zelden worden aangeboden in masterprogramma’s op een wijze zoals het algemene overeenkomstenrecht van Boek 6 BW wel verplichte stof is in alle bachelorprogramma’s.

In dit boek zijn niet alleen de overeenkomst van opdracht, de lastgevingsovereenkomst en de bemiddelingsovereenkomst zoals geregeld in de afdelingen 7.7.1-7.7.3 BW nader geanalyseerd, maar worden deze ook voorzien van voorbeelden en schema’s in een breder perspectief geplaatst. Deze publicatie is bedoeld als leerboek en naslagwerk voor masterstudenten en juridische professionals die zich een beeld willen vormen van de werkingsomvang alsmede de mogelijkheden en de beperkingen van de overeenkomst van opdracht, de lastgevingsovereenkomst en de bemiddelingsovereenkomst zoals deze in het BW zijn geregeld.


Over de auteur
Mr. dr. A.H. (Ton) Lamers is als onderzoeker verbonden aan de ArtEZ hogeschool en de Stichting Mercatura Honesta. Daarnaast heeft hij een zelfstandige rechtspraktijk.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.