Labyrint

verhalen over vrouwenliefde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Labyrint

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789490952167, geïllustreerd, 200 blz., April 2014
Formaat: 20.3 (h) x 12.6 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 200 gram.

Uitgever: Epo, Uitgeverij

redactie: Christine van den Hove; Johanna Pas

beschrijving

Sexy, absurd, grappig, bizar, gewaagd.

Een verrassende ontmoeting bij de kapper, een striptease in een auto, een componiste die haar laatste requiem schrijft, een verlegen imker, een doortastende sollicitante, een twijfelende studente... en uiteraard ook een prinses op het witte paard, allemaal passeren ze de revue. Humor en ernst, ontspanning en spanning wisselen elkaar af.

Verhalen weerspiegelen niet alleen de werkelijkheid, ze geven de werkelijkheid ook mee vorm. Als lesbische vrouwen in de literatuur onzichtbaar zijn, blijven ze dat ook in het 'echte leven'. Voor lesbische vrouwen is het vaak zoeken met een vergrootglas naar verhalen die over hen gaan en die niet pornografisch of clichématig zijn. In deze bundel spelen lesbische vrouwen - in al hun diversiteit - de hoofdrol.

Naast verhalen van getalenteerde beginners zijn in deze bundel ook verhalen opgenomen van Sharmila Madhvani (Adem) en Isabelle van Ewijk (Verpand). Elk op hun eigen manier creëren de auteurs met hun verhalen nieuwe beelden van vrouwen die van vrouwen houden.

Deze bundel kwam tot stand in samenwerking met lesbiennevereniging Labyrint die in het kader van haar 25-jarig bestaan in 2013 een verhalenwedstrijd organiseerde. De hoge kwaliteit van een deel van de inzendingen vormde voor uitgeverij 't Verschil de aanleiding voor het uitgeven van deze bundel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.