De Rehaboom

Een methodische aanpak in de sportrevalidatie

Toine van de Goolberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Rehaboom

paperback/ gebrocheerd: € 40.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490951702, geïllustreerd, 556 blz., June 2021
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 1144 gram.

Uitgever: 2010 Uitgevers

redactie: Michèl Edelaar

beschrijving

De Rehaboom, een methodische aanpak in de sportrevalidatie, is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers, (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers. De revalidatieboom, kortweg ‘de Rehaboom’, is een unieke manier van revalideren die Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in onder andere de (voetbal)sport met succes heeft geïntroduceerd.
Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub. Het revalidatiemodel ‘de Rehaboom’ is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen snelheid, kracht en uithoudingsvermogen uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen. Uitgangspunt is de trainingsleer en de inspanningsfysiologie zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid worden herstel en prestatietoename gegarandeerd.
De Rehaboom, met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen, biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft patiënten of geblesseerde sporters hun belastbaarheid terug.
Dit model wordt in toenemende mate gebruikt binnen de topsport, breedtesport en ADL(Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen)-training, zowel bij conditieopbouw/belastbaarheidsopbouw als bij actieve revalidatie.

Toine van de Goolberg, oud-recordhouder en zesvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter outdoor en één keer indoor, is als bondscoach van de Atletiekunie jarenlang verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij vele jaren werkzaam bij de opleidingen van de Atletiekunie. In de periode 2005-2009 werkte hij als conditie- en krachttrainer NOC*NSF bij het alpineskiën en de paralympische selecties volleybal, basketbal en atletiek-sprint. Van 2008-2009 was hij fysiek trainer voetbal bij NEC, en van 2000-2005 en 2009-2013 bij het eerste elftal van Feyenoord.

Tot 2020 had Van de Goolberg zijn eigen opleidingsinstituut, het International Institute for Training, met onder andere de opleidingen Allround Conditie- en Hersteltrainer, Fysieke Trainer Voetbal en Medical Personal Trainer. Ook was hij docent bij de Masteropleiding Physical Therapy in Sports (MPTS) bij Avans Breda/NPI (Nederlands Paramedisch Instituut) met de vijf modulen van de Rehaboom; docent bij de opleiding sportfysiotherapie en beweegprogramma’s van het NPI en gastdocent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.