ABC van de cardiologie

Inleiding in de diagnostiek en behandeling van hartziekten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
ABC van de cardiologie

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490951559, 240 blz., April 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 503 gram.

Uitgever: 2010 Uitgevers

redactie: Jaap Deckers; Masieh Abawi

beschrijving

ABC van de cardiologie is bedoeld voor studenten geneeskunde en medische biologie, en voor huisartsen en verpleegkundig specialisten cardiologie. Relatief veel aandacht is gegeven aan fysiologische en functionele achtergronden van de belangrijkste ziektebeelden, en relatief minder aan gedetailleerde kennis van feiten. Met behulp van klinisch inzicht en basale kennis van anatomie en fysiologie zijn de meeste cardiologische ziekten en afwijkingen immers goed te begrijpen. Dat principe is dan ook de leidraad geweest bij de beschrijvingen van de verschillende aandoeningen in dit boek.
De eerste druk van ABC van de cardiologie (2012) was het resultaat van de inspanningen van studenten geneeskunde van het Erasmus MC in Rotterdam, onder wie derdejaars studenten die in het studiejaar 2010-2011 de eerste minor van de afdeling Cardiologie hebben gevolgd. In deze geheel herziene tweede druk is de tekst waar nodig geactualiseerd en zijn nieuwe medicijnen opgenomen. Ook is de inhoud van sommige hoofdstukken anders ingedeeld, waardoor de gebruiksvriendelijkheid van het boek sterk is toegenomen. Het is nu mogelijk om de meeste hoofdstukken los van elkaar te lezen. Het boek is daardoor gemakkelijker te gebruiken in een leeromgeving.
Dit boek biedt een uitstekende, heldere inleiding in de cardiologie binnen het medisch academisch onderwijs en in post-hbo onderwijstrajecten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.