De voetbalspelregels:

heden, verleden en voorstellen ter verbetering

Rob Siekmann

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De voetbalspelregels:

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 9789490951429, 200 blz., October 2017
Formaat: 21.5 (h) x 14.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 339 gram.

Uitgever: 2010 Uitgevers

redactie: Altink Redactie & Correctie

beschrijving

Lex ludica, het spelregelrecht, is de tak van het sportrecht die in academische kring, en ook daarbuiten, in feite niet bestudeerd wordt. Er bestaat geen of nauwelijks wetenschappelijke literatuur over spelregels in de sport. Er zit dus een gapend gat in de wetenschapsbeoefening van het sportrecht. Een paar jaar geleden besloot de auteur daarom een pilotstudie van de voetbalspelregels te ondernemen. De voetbalspelregels is de beknopte versie van deze omvangrijke Engelstalige studie.

In De voetbalspelregels wordt de nadruk gelegd op de historische ontwikkeling van de spelregels en worden talrijke voorstellen tot hun verbetering gedaan. Deze uitgave zal zowel voetballiefhebbers als lezers met een juridische achtergrond aanspreken.

De informatie in ëArbitrage van het betaald voetbal in Nederlandí kwam tot stand in samenwerking met de afdeling scheidsrechterszaken betaald voetbal van de KNVB onder leiding van oud-arbiter Dick van Egmond.

Met een voorwoord van Marco van Basten

Rob Siekmann is oud-directeur van het ASSER International Sports Law Centre in Den Haag en emeritus hoogleraar internationaal en Europees sportrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.