Praat je mee?

Spreekmethode voor ANT2 en NT2

Marieta Plattel; Astrid Vossen; Wieke Meester; Janneke Blom; Karin Hartgers; Anja Verbruggen; Bouke Procee; Rosanne Vermaat; Sanne van Geloven; Leanne Versluis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Praat je mee?

paperback/ gebrocheerd: € 95.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490807351, geïllustreerd, 370 blz., March 2020
Formaat: 29.7 (h) x 21.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 980 gram.

Uitgever: KleurRijker

serienaam/reeks: TaalCompleet

illustrator: Jeroen van Schie

trefwoorden: alfabetisering inburgering kleurrijker nederlands nt2 taal taalcompleet z-route

beschrijving

TaalCompleet Praat je Mee? is een spreekmethode van niveau 0 tot A1 voor ANT2 en NT2. Het is een activerende methode waarmee je Nederlands leert spreken en begrijpen, of je wel of niet goed kunt lezen. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van het schrift. Je leer met Praat je mee? de belangrijkste woorden en zinnen die je nodig hebt om Nederlands te kunnen praten met mensen in je directe omgeving.

Bij dit werkboek hoort een uigebreide docentenhandleiding. De docent laat aan het begin van een nieuwe paragraaf een video zien. Hierin hoor en zie je hoe mensen in Nederland met elkaar omgaan en wat ze tegen elkaar zeggen. De woorden en zinnen uit de video oefen je daarna in de klas met de docent. Tot slot leer je de taal buiten de les te gebruiken door het doen van praktijkopdrachten.

In dit werkboek staan de foto's van de woorden en zinnen die je in de klas leert. Ook staan er opdrachten in die je samen met de docent of een andere cursist doet. In de kaft van dit boek staat een code, waarmee je kunt inloggen in de e-learning. Daar kun je zelf nog een keer naar de video's kijken, de taalbeats en liedjes beluisteren en oefenen met de woorden en zinnen.

"De methode is echt op mijn lijf geschreven. Veel humor, toneel, afwisseling en actie! Wat ik sterk vind aan de methode is dat er veel lessuggesties worden aangeboden voor de docent. De cursisten worden enthousiast en gemotiveerd om te spreken. Ze krijgen het gevoel: ik kan het!"

- Collin van Gerven, NT2-docent

TaalCompleet Praat je mee? biedt:
* ruim 150 video's met onderwerpen die dicht bij de leefwereld van de cursist staan
* de basiswoordenschat van het Nederlands en heel veel handige zinnen
* een uitgebreide lesopbouw per paragraaf met leuke, activerende en praktijkgerichte lesideeën
* leerdoelen die op drie niveaus zijn uitgewerkt, wat veel mogelijkheden biedt om te differentiëren
* een kaartenbox met 1250 beeld- en opdrachtkaarten
* taalbeats en liedjes om de taal makkelijk en swingend in te slijpen
* heel veel online oefeningen met de leerwoorden en -zinnen

De serie TaalCompleet bestaat uit:
Praat je Mee?, A1, A2, KNM, ONA, B1

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingTaalCompleet Praat je mee? is een activerende blended-learning methode gericht op spreekvaardigheid, luistervaardigheid en woordenschat van niveau 0 tot A1. De methode is gericht op klassikale lessen, waarbij je op drie niveaus kunt differentiëren.

Geschikt voor analfabete én gealfabetiseerde cursisten.

In dit werkboek voor de cursist staan de beeldkaarten afgebeeld, zodat de cursist deze thuis kan herhalen met bijvoorbeeld zijn taalcoach. Verder staan in het werkboek opdrachten waarnaar wordt verwezen vanuit de docentenhandleiding. Voor in het werkboek staat een inlogcode voor de e-learning waarmee de cursist alle filmpjes, taalbeats en liedjes kan herhalen. De online opdrachten dragen bij aan het inslijpen van de leerwoorden en -zinnen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.