Pizza della vita

Ineke Fritz

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pizza della vita

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789490767518, 314 blz., March 2014
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 459 gram.

Uitgever: Zilverspoor

redactie: Thirza Meta

beschrijving

Eens was hij de man die alles had: geld, status, een droomvrouw en een briljante carrière.
* * *
Alcoholist Rudolph den Hartog maakt sinds kort weer deel uit van de samenleving, voor de paar mensen die in hem geloven. Hij woont in het souterrain van een te slopen pand, met junk op leeftijd Frida als enige medebewoner. In ruil voor gratis wonen houdt Rudolph krakers buiten de deur. Zijn baantje als pizzakoerier versterkt de schijn van een hervonden leven. Als vriend Fons en zus Trudy hem echter confronteren met heden en verleden, wordt Rudolph gedwongen om zijn snel naderende dood en inktzwarte verleden onder ogen te zien. Met galgenhumor en bijtend sarcasme, maar ook door zich voorzichtig open te stellen voor vriendschap en ja, zelfs voor de liefde, geeft Rudolph tegengas.
* * *
'De grote kracht van Pizza della Vita schuilt in het personage van Rudolph den Hartog. Het leven dat hij leidt is niet bepaald alledaags, maar toch is hij een geloofwaardig, levensecht personage dankzij de vele kleurschakeringen die Ineke Fritz hem meegeeft. Als je hem leert kennen in zijn vele facetten - zijn harde en zachte kanten, zijn sarcasme en zijn kwetsbaarheid, zijn grote successen en diepe dalen - ga je onvermijdelijk een beetje van hem houden.' - - Mechteld Jansen, hoofdredacteur Literair Werk
* * *
Ineke Fritz werkte jarenlang als reclametekstschrijver. Sinds enige tijd legt ze zich toe op het schrijven van korte verhalen en romans. Haar roman De Achtertuin kwam op de shortlist van de Nieuwe Schrijversprijs 2009, een initiatief van AKO en Free Musketeers. Korte verhalen werden gepubliceerd in Het Parool en diverse verhalenbundels. Met Pizza della Vita debuteert Ineke bij uitgeverij Zilverspoor.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.