De thomaschristenen van India

Jaap van Slageren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De thomaschristenen van India

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789490708801, geïllustreerd, 300 blz., November 2013
Formaat: 24.1 (h) x 16.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 569 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

vertaald door: Bep Fontijn-Donatz

beschrijving

De levendige gemeenschap van thomaschristenen in Zuid-India (Kerala) dateert van het begin van de christelijke jaartelling. Haar oorsprong ligt bij de apostel Thomas, die in het jaar 52 dat gebied bezocht. Jaap van Slageren beschrijft haar geschiedenis en gebruiken, waarin hindoeïstische, joodse en vroegchristelijke elementen te herkennen zijn en toont uitgebreid haar rijke liturgische traditie.
De thomaschristenen zijn beïnvloed door de Syrische en Assyrische kerken en door achtereenvolgens de Portugese, de Nederlandse (VOC) en de Engelse overheersing. De thomaschristenen hebben een authentiek karakter behouden, terwijl de grote rooms-katholieke en protestantse kerken in Zuid-India een meer westers kerkpatroon zijn gaan volgen.

Met een nawoord van oudkatholiek aartsbisschop Joris Vercammen.


Dr. Jaap van Slageren werkte van 1963-1974 als missionaire predikant, docent en historicus in Kameroen. In 1972 promoveerde hij op de ontstaansgeschiedenis van de Evangelische Kerk van Kameroen. In Nederland was hij hervormd predikant (in de Bijlmermeer, Amsterdam, Slochteren en Kolham) en secretaris van de Nederlandse Zendingsraad. Daarnaast was hij docent Missiologie en Godsdienstwetenschap aan de Protestantse Theologische Faculteit van Brussel.
Van zijn hand verscheen eerder bij Skandalon Joodse invloed in Afrika (2010).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.