God op het boekenbal

bijbel en bestsellers

Evert Jan de Wijer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
God op het boekenbal

paperback/ gebrocheerd: € 7.99

ISBN: 9789490708689, 208 blz., March 2013
Formaat: 21.1 (h) x 13.4 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

beschrijving

Hedendaagse bestsellers becommentariëren vanuit theologisch perspectief. Dat waagstuk levert predikant en publicist Evert Jan de Wijer. Hij vindt verrassende parallellen en opmerkelijke verschillen met de Bijbel en dat geeft zowel de bestsellers als de Bijbel extra glans en betekenis.

Is het leven een tragedie zoals de romans Tonio en Bonita Avenue laten zien? Ja, zegt de Bijbel voluit, maar er zijn ook inkijkjes in een hoopvolle toekomst. De kaskrakers van Kluun, Koch, de Vijftig tinten-reeks en de film Avatar worden eveneens in gesprek gebracht met het bijbelse denken. Ten slotte de politieke 'bestseller' van Wilders. Zijn pleidooi voor een nationale identiteit lijkt beangstigend veel op het nationalisme van Ezra en Nehemia. De Wijer laat hier de veelzijdigheid van de Bijbel zien: er is kritiek mogelijk op deze twee profeten. De Bijbel werpt steeds de vraag op naar wat menselijk is en ondervraagt daarmee ook zichzelf.

Het bestverkochte boek ter wereld, de Bijbel, blijkt veel relevants te kunnen zeggen over onze bestsellers en de ervaringen van mensen hier en nu. Met scherpte en humor geeft De Wijer zo een verhelderend inzicht in onze huidige samenleving - én in de Bijbel. Hij doet dit zoals een predikant betaamt: nieuwsgierig, niet te preuts en moralistisch, en vooral met liefde en begrip voor wat hij of zij onderweg tegenkomt aan levensoriëntatie, hoop en verlangen.

Evert Jan de Wijer (1964) is predikant in Zoeterwoude.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.