Zinzoekers op het web

internet en de verandering van geloofsbeleving

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Zinzoekers op het web

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789490708429, geïllustreerd, 160 blz., March 2012
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 246 gram.

Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.

redactie: Albert Benschop; Connie Menting

beschrijving

Kerken en geloofsgemeenschappen doen veel te weinig met internet en sociale media. Hierdoor missen ze de kans om bestaande én nieuwe doelgroepen aan zich te binden. Dat stellen de auteurs van dit boek. Ze bieden praktische tips en er zijn ook voorbeelden van optimaal gebruik van internet te vinden. In korte interviews komen diverse initiatiefnemers van vernieuwende religieuze internetprojecten aan het woord.

Zinzoekers op het web onderzoekt niet alleen het al dan niet gebruik van nieuwe media door de verschillende geloofsgemeenschappen. Het brengt ook in kaart hoe mensen via internet vorm geven aan hun spirituele inspiraties. Wat gebeurt er als mensen hun levensbeschouwelijke opvattingen via dit medium tot zich nemen? Heeft dit gevolgen voor hun eigen geloofsbeleving? Uit enkele artikelen blijkt dat internet het 'echte' contact soms kan vervangen. Hoewel de virtuele wereld een waardevolle aanvulling is, zijn de auteurs van dit boek ervaren overtuigd dat fysieke nabijheid voor de geloofsbeleving belangrijk is én blijft.'Je krijgt meteen zin om zelf op internet naar God te gaan zoeken!'

Frank Bosman, meest spraakmakende theoloog van 2011, over ZinzoekersAuteurs

De zeventien auteurs hebben hun sporen in de zinzoekende virtuele wereld getrokken. Er zijn bijdragen van onder andere Eric van den Berg (auteur Handboek Kerk en Internet), Fred Omvlee (oprichter Socialsunday.nl), Peter Dekker (IKON) en Erik Jan Tillema.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.